FBI: kínai laborból szivároghatott ki a Covid-19

FBI: kínai laborból szivároghatott ki a Covid-19

Az FBI most először erősítette meg nyilvánosan, hogy egy kínai laborból szivárgott ki a világjárványt okozó Covid-19 koronavírus. Christopher Wray, az FBI igazgatója a Fox Newsnak adott interjújában azt mondta, hogy „az FBI már jó ideje úgy értékelte, hogy

a járvány eredete nagy valószínűséggel egy lehetséges laboratóriumi incidens”.

Kína válaszul politikai manipulációval vádolta meg az USA-t.

Wray megjegyzései egy nappal azután hangzottak el, hogy az Egyesült Államok kínai nagykövete felszólította az országot, hogy „legyen őszintébb” a Covid eredetével kapcsolatban. Keddi interjújában az FBI igazgatója azt mondta, hogy

Kína „mindent megtett annak érdekében, hogy megpróbálja meghiúsítani és elfedni” a globális járvány forrásának azonosítására irányuló erőfeszítéseket. „És ez mindenki számára sajnálatos”

– mondta.

Pár napja a Wall Street Journal egy titkos hírszerzési jelentésre hivatkozva írta meg azt, hogy az Egyesült Államok energiaügyi minisztériuma arra a következtetésre jutott, hogy a koronavírus-járvány nagy valószínűséggel egy laboratóriumi szivárgás miatt alakult ki.

A Covid-19 kitörésével kapcsolatban általában két hipotézis verseng. Az egyik szerint a vírus egy állat közvetítésével ugrott át az emberre, a másik szerint egy kínai kutatólaboratóriumból szivárgott ki. Az Egyesült Államokban sem sorakoztak fel egységesem egyik teória mellett sem. Az energiaügyi minisztérium előtt csak az FBI támogatta a laborszivárgás elméletét.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...