Akkumulátorgyár: Tucatnyi dolgozó került kórházba

Akkumulátorgyár

Kórházba kellett vinni rosszullét miatt a komáromi akkumulátorgyár tucatnyi dolgozóját tavaly. Információk szerint szédülés, hányás és orrvérzés jelentkezett náluk. Az alábbi cikk nincs semmilyen összefüggésben a jelenleg épülő akkumulátorgyárral, tekintettel arra, hogy egy másik (kínai CATL) cég vonatkozásában történt esetről ír 2022. január 23-án. 

Tizennégy embert kellett kórházba vinni rosszullét miatt a komáromi akkumulátorgyárból. Információk szerint több dolgozónál is szédülés, hányás és orrvérzés jelentkezett – számolt be korábban (2022. január 23-án) az RTL Klub híradó.

A cég akkor arról tájékoztatta a csatornát, hogy az érintettek közül már mindannyian jól vannak, és haza is mehettek a kórházból. Az RTL Klub úgy tudja, az üzemben már korábban is történt hasonló eset.

A gyár egy korábbi munkavállalójának élettársa arról tájékoztatta a híradót, hogy párját védőfelszerelés nélkül küldték akkumulátorcellákat selejtezni még korábban, a művelet közben pedig hidrogén-fluorid szabadulhatott fel, amitől mindhárman kórházba kerültek. Az RTL Klub információi szerint legalább az egyikük maradandó tüdőkárosodást szenvedett.

Az újabb incidens miatt többen is felkeresték a Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségét (VDSZ). Székely Tamás, a szervezet elnöke elmondta:

a cég esetében már korábban is felvetődött több olyan munkavédelmi kérdés, amely valamilyen eljárást indokolt.

A híradó megkeresésére a Miniszterelnöki Sajtóiroda azt válaszolta akkor, hogy a kormányhivatal korábban már kötelezte a munkáltatót az előírás szerinti védelem és a megfelelő hatékonyságú egyéni védőeszközök biztosítására, valamint munkavédelmi bírságot szabott ki.

Az viszont nem derült ki, hogy pontosan mi történt akkor és az sem, hogy a gyár mekkora pénzbüntetést kapott.

A németek meglépték az árcsökkentést: szégyenbe hozták Orbánt

Az eset tavaly történt a már működő magyarországi gyárban, de mióta a Fidesz azt tűzte ki céljául, hogy „akkugyártó nagyhatalmat” csinálnak az országból, jobb, ha minden ehhez hasonló hírre emlékezünk.

A debreceni kínai akkumulátorgyár botrányos közmeghallgatásai után érdemes a már meglévő egységekre vetni a szemünk.

Akkumulátorgyár


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...