Dr. Oláh Lajos: Nincs olyan tárca az Orbán-kormányban, ami normálisan működne

Oláh Lajos
Oláh Lajos

Dobrev Klára környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztosnak kérte fel Kocsis-Cake Olivio-t.

A felkérés nyomán Dr. Oláh Lajos környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter feladatkörei is bővülnek: a jövőben környezetvédelmi, klímaügyi és innovációs árnyékminiszterként számítanak rá. Az eddigi feladatai mellett ő fog felelni az innovációért és tudománypolitikáért, valamint a jövő technológiájának társadalmi és gazdasági szempontból történő hatékony felhasználásért is.

Oláh Lajos a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy

nincs olyan tárca az Orbán-kormányban, ami normálisan működne, de a környezetvédelem a legmostohább terület. Nincs környezetvédelmi minisztérium, a hatóságokat felszántották, a Balaton partját beépítik, a Fertő tónál megaberuházások kezdődtek, ellopják az erdeinket, és a gyermekeink jövőjét.

Oláh Lajos szerint ezért rengeteg tennivalója lesz környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztosnak.

Kocsis-Cake Olivio szerint a Fidesz veszélyt jelent a környezetünkre, mert veszélyben vannak a nagy folyóink, tavaink, erdőink. Közben az Orbán-kormánynak elképzelése sincs, hogy súlyosan környezetszennyező fosszilis energiahordozókról hogyan állunk át a megújuló energiára.

A napelemeket megadóztatják, a szélerőműveket betiltják a geotermikus energiát pedig nem használják ki. Az Árnyékkormány környezetvédelmi ügyekért felelős árnyékkormánybiztosa szerint a Fidesz nem tudja és láthatóan nem is akarja megoldani ezt a problémát, ezért az Árnyékkormány az egyetlen esély, hogy érdemi változás induljon el a környezetvédelem területén.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...