Videó: Most történik – lincshangulat Debrecenben, hazaárulózzák a főispánt

Fotó: Ellenszel.hu

Hazaárulózzák a főispánt, lincshangulat a debreceni akkumulátorgyár közmeghallgatásán – írja a Telex.

Az első percben ordibálásba és fújolásba fulladt a debreceni CATL akkumulátorgyár környezetvédelmi engedélyeztetéséről szóló közmeghallgatás.

Az eseményt egy 160 ülőhelyes terembe hívták össze, de az érdeklődés akkora volt, hogy több mint kétszázan zsúfolódtak be a helyiségbe. Az eseményen Rácz Róbert Hajdú-Bihar megyei főispán és Dr. Hajduné Dr. Kovács Mária Mónika, a megyei kormányhivatal főosztályvezetője próbálták meg bemutatni a környezetvédelmi engedélyeztetés menetét, de a résztvevők néhány percenként fújolással, bekiabálással szakították meg őket, a főispánt többször is lehazaárulózták, áll a portál beszámolójában.

Lincshangulat a debreceni akkumulátorgyár közmeghallgatásán

A tiltakozók leginkább abban kételkednek, biztosan betartja-e majd a CATL az iparbiztonsági és katasztrófavédelmi szabályokat, ha a gödi Samsung következetesen nem tartja be azokat.

Lincshangulat a debreceni akkumulátorgyár közmeghallgatásán:

Nem ez az első botrány a kínaiak által épített debreceni akkumulátorgyár körül

Korábban az Ellenszél szúrta ki azt a videót, amelyen hatalmas tapsvihart kapott az a magyar nyugdíjas, aki felszólalt a debreceni kínai akkumulátorgyár ügyében a hatalom színe előtt. Büszkék lehetünk rá, amiért ilyen rátermetten vette védelmébe Hazáját és lakókörnyezetét.

Már akkor is jól mutatta a közhangulatot a tömeg morajlása. A felszólaló nyugdíjas elmondta, hogy hova vigyék az akkumulátorgyárat:

“Meghallgattuk, elmondták, milyen biztonságos. Vagy Felcsútra kellene, vagy a vár mellé, mert nagyon tiszta vizet ad.”

Egy másik felszólaló bekiabálva szidta a rendszert. “Összesen két kiló lisztet lehet venni. Előre megyünk, nem hátra. Csirkefarhátra.” (Külön vicces, hogy a kínai főmuftikon fejhallgató volt, vagyis tolmácsolták kínai nyelvre is a nyugdíjas úr és a többiek felszólalását. Ha eddig nem tudták, hogy nem kívánatos ide a gyáruk, akkor most lefordították nekik.)

Holnaptól a boltokban a csirkefarháttal és az összes árstopos termékkel kapcsolatban változások lépnek életbe, ahogy erről az Ellenszél is beszámolt korábban. Az árstopos rendszerben fejbe dobtak minket a mentőövvel, és hamarosan ki is fogják vezetni azt. Addig is jön a szigorítás a holnapi naptól. A drágulás persze nem áll meg, semmilyen segítséget nem kapunk, hogy a tejfölt, a kenyeret, a vajat, a túrót, a sajtot meg tudjuk venni. Főleg azok a nyugdíjasok a veszélyeztetettek, akik eddig is nélkülöztek. Nem fogják tudni kigazdálkodni még a legalapvetőbb élelmiszereket sem.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...