A Fidesz volt az első párt, amelyik külföldről fogadott el pénzt: Soros

Orbán ma megszólalt a tegnapi rendőrtámadás után
Kép forrása: MTI

Hatalmas csatazajjal hergel a Fidesz és az Orbán-kormány kommunikációs gépezete, mert Márki-Zay Péter mozgalma 1,8 milliárd forint értékű támogatást kapott a tavaszi országgyűlési kampányra az Egyesült Államokból. Arról hallgatnak, hogy ők mennyi pénzt kaptak korábban, illetve mennyi pénzt küldtek külföldre.

Márki-Zay tette több szempontból is vállalhatatlan. Egyrészt, amit elfogadott, valóban törvénytelennek tűnik, másrészt erről a pénzről a mögötte álló koalíció egyetlen pártját sem tájékoztatta. Azok ebből egy fillért sem láttak, még a létezéséről sem tudtak, hiába hazudozik önmagát mentegetve a Mindenki Magyarországa Mozgalom végképp magára maradt, bukott vezetője.

A Fidesz már a titkosszolgálatokat is mozgósította a nagy leleplezéshez, de valahogy nem akar előkerülni az igazság.

A Fidesz arról is hallgat, hogy Soros Györgytől éppen a Fidesz kapott a rendszerváltás idején hatalmas pénzeket. Volt ott ösztöndíj, állás, szerkesztési munka, ki tudja, még micsoda. Orbán Viktor személyesen is – de gyakorlatilag a teljes fideszes vezérkart Soros pénzelte.

És ha már a Fidesz ennyire aggódik a kampányok tisztaságáért, a külföldre kampányokra, médiára, politikusok támogatására szétszórt magyar adófizetői milliárdokról miért nem beszélnek a Balkántól a Marine Le Pen-nek küldött hatalmas összegekről?

Ezek is megérnének egy tüzetes vizsgálatot.

loading...