Az antioxidánsok bőrre gyakorolt hatásairól

A természetes bőröregedés késleltetésének lehetőségei régóta foglalkoztatják a nők többségét. A minél szebb arcbőr, az ápolt külső megteremtése lehetőleg kíméletes megoldások által napjainkban központi kérdéssé vált. Szerencsére a natúr kozmetikumok egyre bővülő köre számos lehetőséget kínál. 

Antioxidáns hatású természetes komponens, az A-vitamin

Bőrünk kiegyensúlyozott működésének alapja, hogy jelen legyen A-vitamin is, a hiányában ugyanis a bőr könnyen szárazzá válhat. Ilyenkor a hám sejtjei károsodhatnak, és a regeneráció is jóval nehezebben megy végbe. A bőrmegújítás során ez az egyik leggyakrabban alkalmazott összetevő.

Antioxidáns komponensekben gazdag készítmények beszerezhetők a BIOLA Webshop arckrémek és arcápoló gélek termékpalettájából. A vitaminok és gyógynövénykivonatok által segítenek egy szebb bőr megteremtésében. 

Az A-vitamin támogatja a sejtek megújulási képességét, valamint segíti a kollagénképződést. Ezáltal bőrünk rugalmasabbá, erősebbé válhat. Fontos kiemelni öregedésgátló hatását. Mérsékeli a meglévő ráncok mélységét, és késlelteti az újak megjelenését.

Az antioxidáns hatással bíró A-vitamin közreműködik a bőrbarrier kiegyensúlyozásában is, emellett támogatja a bőr megfelelő hidratáltsági szintjét. Megemlítendő, hogy elejét veszi a pórusokban a faggyú felgyülemlésének is, így megakadályozza az eltömődésüket. A kevesebb pattanás révén a szeborreás bőr is sokkal szebbé válhat.

Természetes antioxidáns források

Bőrünket külsőleg és belsőleg egyaránt támogathatjuk. Rengeteg olyan táplálék választható, melyek gazdagok antioxidáns komponensekben. Például a tojássárgája, a tengeri halak, a zöldségek és gyümölcsök tartalmazzák az A-vitamin alapanyagát, a béta-karotint. Ez a vegyület a természetben a színes termésekben fordul elő, tipikusan a narancssárga sárgarépában, sütőtökben, a zöld spenótban, brokkoliban. 

Fogyasszunk gyakran ezekből, hiszen ezáltal nem halmozódik fel az A-vitamin, mintha étrendkiegészítőként vinnénk be a szervezetünkbe. Igyekezzünk organikus gazdálkodásból való élelmiszereket választani. A felszívódást segíthetjük, ha finomítatlan növényi olajat is tartalmaz a táplálékunk. 

Ajánlott természetes készítmények a bőröregedés lassításához

Bőrünk egészségének megőrzése érdekében használjunk A-vitamin tartalmú kozmetikumokat, melyeknek köszönhetően mérsékelhetjük, és késleltethetjük az idő előtti bőröregedést. Anti-aging hatású komponensekben gazdag készítmény például a BIOLA Bio gránátalma argán time defence krém. Gyömbér, goji és szalmagyopár kivonatai, és vitamin összetevői révén támogatja a bőrregenerációt és a bőr újrastruktúrálódását. A gránátalmamag és argán olaj által bőrünk üdébbé, fiatalosabbá válhat. Különösen javasolt száraz és vízhiányos bőr esetén. 

Szintén ajánlott a Bio vadrózsa time control arckrém, mely kevert és tág pórusú bőrre lett kifejlesztve. Három antioxidáns vitaminnal és gyógynövénykivonatokkal feszesíti a bőrt, és hatékonyan ápolja.

loading...