Elég volt: Teljes munkabeszüntetést hirdetnek október elejére a tanárok

Két napja sztrájkolnak Székesfehérváron a magasabb bérekért. Az Arconic-Köfém székesfehérvári gyárának több mint 800 dolgozója szüntette be a munkát. 
Fotó: Ellenszel.hu

„A gördülő sztrájk folytatása mellett rendszeresen meg fogunk nevezni olyan napokat, amikor országos munkabeszüntetésre hívjuk az oktatásban dolgozókat. Az első alkalommal 2022. október 5-re – az Oktatás Világnapjára- országos, egységes sztrájkot hirdetünk. Kérjük az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkát”

– írja felhívásában a PDSZ Országos Választmánya.

Tájékoztatásuk szerint a sztrájkot legkésőbb szeptember 27-én szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek és 29-én 16 óráig le kell adni a sztrájkolók várható létszámát és névsorát. A más széfrákban dolgozókat is arra kérik, szervezzenek szolidaritási akciókat erre a napra.

Szintén október 5-én délután a PSZ s a PDSZ közös delegációi felkeresik az Alapvető Jogok Biztosának budapesti, győri, miskolci és pécsi irodáit, hogy átnyújtsák a Hivatalnak az összegyűjtött panaszokat. A debreceni, székesfehérvári, és szegedi irodákat előző napon – október 4-én l – látogatják meg, mivel ezeken a helyszíneken szerdán nincs ügyfélfogadás.

17 órától pedig részt vesznek a Hídfoglalás a tanárokért nevű eseményen, amit délután 5 órától szerveznek a diákok a Jászai Mari téren. Innen este 7-kor tovább mennek a Kossuth térre a Tanítanék és noÁr által szervezett szolidaritási koncertre.

loading...