Minden, amit a vállalkozói biztosításról tudni érdemes

Businesswoman

Általában, amikor a beszélgetések során szóba jön a vállalkozói biztosítás, akkor az emberek többsége sokszor felteszi a kérdést, hogy ez mégis miért szükséges. Nos, a válasz az, hogy balesetek mindig történnek, bármennyire is igyekszünk megakadályozni. Abban az esetben pedig, ha rendelkezünk ilyen kötvénnyel, akkor az segít kifizetni azokat a károkat, amelyeket egyébként saját zsebből kellene fedeznünk. 

A legismertebb típusai az általános és a szakmai felelősségbiztosítás, amely főleg akkor hasznos, ha a szerződésen megjelölt személy a tevékenysége közben kárt okoz. A vállalkozói biztosítás díja eléggé eltérő lehet, mivel több tényező is befolyásolja, hogy mennyit kell fizetni érte. A Biztosításszakértő munkatársai szerint ilyen lehet például, hogy milyen kötvényekre van szükségünk, milyen fedezetet tartalmaznak ezek, és mit csinál a vállalkozásunk. Általánosságban elmondható, hogy minél több fedezetre van szükség, annál nagyobb valószínűséggel kell mélyebben belenyúlni a pénztárcánkba.

Mik a legfőbb előnyei?

A vállalkozói biztosítás legfontosabb előnye talán az, hogy nyugalmat és önbizalmat ad, amelyre a cégtulajdonosoknak nagyon is szükségük van egy sikeres vállalkozás működtetéséhez. Hiszen így tudják, hogy fedezve vannak az olyan veszteségek esetén is, amelyek hatással lehetnek a normál üzleti működésükre. 

De mindemellett ez a biztosítási forma bizalmat is épít a vállalkozás termékei és szolgáltatásai iránt is, amely lényegében a mai gazdaság egyik legfontosabb befolyásoló tényezője. Sok ügyfél ugyanis csak olyan céggel működik együtt, amelyre mindig számíthat. Ez a biztosítás tehát megerősítheti az ügyfelek elégedettségét, és kompenzációt biztosíthat, ha bármi rosszul sülne el.

Arról nem is beszélve, hogy nagy segítséget nyújthat a vállalkozásnak abban, hogy megtartsa a munkatársait. Hogy mi ennek az oka? Az emberek szívesebben dolgoznak olyan cégekkel, amelyek védik az érdekeiket, a biztonságukat és ezáltal a jövőjüket is. Továbbá az általános felelősség- és egészségbiztosítást tartalmazó foglalkoztatási csomag ösztönzést nyújt a legjobb tehetségek számára, hogy a mi vállalkozásunkat válasszák a versenytársakkal szemben. 

Nem kell többé tartani a perektől

Az is nyomós okot adhat a vállalkozói biztosítás megkötésére, hogy fedezheti akár az alkalmazottak, akár az ügyfelek által indított perek és jogi követelések költségeit, ami kritikus esetekben akár hat- vagy hétszámjegyű összeg is lehet. Szakmai felelősségbiztosítás nélkül pedig könnyen hatalmas adósságokba keveredhetünk.

Hogyan találhatjuk meg az igényeinknek leginkább megfelelőt?

A vállalatot érintő egyedi kockázatok értékelésével és megértésével a tulajdonosok és vezetők meghatározhatják, hogy melyik kötvény működik a legjobban. Miután ez megtörtént, nem árt több helyről is ajánlatot is kérni, mielőtt végleges döntés születne. Végezetül arról sem szabad megfeledkezni, hogy a vállalkozás növekedésével szükség lehet a biztosítási fedezet újraértékelésére a jövőbeni veszteségek elkerülése érdekében.

loading...