Ezeket a hibákat ne kövesd el az eljegyzési gyűrű kiválasztásánál!

Látatlanban gyűrűt venni elég nagy lutri, főleg, ha nem ismered a leendő ara ízlését. Egy kis utánajárással viszont simán ki lehet küszöbölni azt, hogy elszúrd az eljegyzést.

Gyűrűválasztás a filmekben

Az uraknak nem biztos, hogy ismerős a jelenet, de a filmezés történetében a Szex és New York egyik része írja le a legjobban a gyűrűválasztás körüli aggodalmakat. Hősnőnk, Carrie Bradshaw véletlenül megtalálja párja zsebében az eljegyzési gyűrűt rejtő dobozt, amit kinyitva kisebb sokkot kap. 

Az ok: a választott gyűrű teljesen szembemegy az ízlésével. A gyémánt túl nagy és giccses és talán még a méret sem stimmel. Egy szó, mint száz, a férfi nem találta el leendő arája ízlését, amire még azelőtt fény derült, hogy feltehette volna a nagy kérdést.

A sztori vége happy end, mert kiderül, hogy a férfi meggondolta magát a gyűrűt illetően. Ahelyett, amit eredetileg Carrie egyik barátnője javasolt, inkább egy másik gyűrűt választott az eljegyzéshez, ami jobban passzolt az újságírónő stílusához. Így a doboz kinyitása után végül örömkönnyek szöktek a nő szemébe, és nem kellett megjátszania, hogy mennyire tetszik neki a gyűrű. Tényleg tetszett.

Hiba 1: nem megfelelő méret

A fenti történetből is látszik, hogy könnyű rosszul választani, de egy kis utánajárással bebiztosíthatod magad a nagy nap előtt. Jó ötlet lehet egy gyakran hordott gyűrűt elvinni az ékszerészhez, és akkor mérni a méretet, így biztos lehetsz benne, hogy nem lesz túl nagy, sem kicsi az eljegyzési gyűrű.

Hiba 2: nem passzol a stílus az egyéniségéhez

Ha a barátnőd nem szereti a feltűnést és extravaganciát, valószínűleg egy ilyen gyűrűnek sem örül majd. Színesebb egyéniségeknek viszont érdemes egyedi gyűrűt választani, amivel ragyoghatnak majd a fényűző partikon és más eseményeken. Imádni fogják! 

Hiba 3: nem figyelsz arra, hogy mit szeretne

Vannak, akiknek fontosak a hagyományok, és jobban örülnének a nagymama gyűrűjének. Mások viszont semmiképpen sem szeretnék más gyűrűjét megkapni, sőt. Ragaszkodnak az egyedi tervezéshez. Az Ékszerpalota szakértői szerint is figyelj az elejtett mondatokra, mert bennük rejlik a lényeg! Ők már ezer ilyen történettel találkoztak, és tudják, milyen fontos a figyelem.

Hiba 4: nem adod meg a módját a lánykérésnek

Nem feltétlenül kell Michelin csillagos étteremben feltenni a nagy kérdést, a fókusz itt is inkább azon van, hogy mennyire személyes a történet. Tökéletes választás lehet, ha van olyan hely, amit mindketten nagyon szerettek, vagy egy olyan helyszín, ami kötődik ahhoz, ahogy összejöttetek. Érdemes egy kis humort is belecsempészni a lánykérésbe, ekkor ugyanis még a nevetés sem marad majd el!

Eljegyzési gyűrűt választani nehéz feladat, de ha jól sikerül, az annál több örömöt okozhat a későbbi viselőjének. Ha betartod a cikkünkben felsorolt szempontokat, és elkerülöd a hibákat, biztos, hogy nem kell majd cserélni és kínos sztorikban sem szerepelsz majd. Reméljük, megtalálod a tökéletes eljegyzési gyűrűt a leendő menyasszonyodnak!

loading...