Hiába harcol ellene Orbán, a magyaroknak is jár az európai minimálbér

500 forintos benzin lehetséges. A kérdés, miként. A képen Varju László.
Kép forrása: MTI

Az ellenzék közös sajtótájékoztatón állt ki teljes mellszélességgel Dobrev Klára ötlete, az európai minimálbér mellett. A Fidesszel szemben az egységes ellenzék azt vallja, hogy ne csak a munkánk és ne csak az áraink legyenek európai színvonalúak, hanem a fizetésünk is.

Az ellenzéki politikusok közösen tartott sajtótájékoztatójukon elmondták:

mindent meg fognak tenni az európai minimálbérért, és azért küzdenek, hogy a létminimumot meghaladó minimálbér ne lehessen politikához kötött.

Varju László Ilyés Mártonnal, a Momentum elnökségi tagjával és Tordai Bencével, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettesével tartott közös sajtótájékoztatóján arra figyelmeztetett: a magyarok évek óta azt látják, hogy Orbán Magyarországán a tisztességes munkának nincs becsülete.

„Miközben a fideszes elit; rokonok, barátok és oligarchák a lopással és a korrupcióval milliárdossá váltak, a magyar bérek már a régióban is a sor végén kullognak. A fideszes kevesek már meggazgadodtak, a tisztességes sokak pedig próbálnak túlélni.

Már nem csak a lengyelek vagy a csehek fizetése ér többet, mint a miénk, hanem a szlovákoké is, lassan pedig a román béreket is irigykedve fogjuk figyelni. Nem meglepő, hogy az Orbán-kormány a választások előtt elkezdett ígérgetni és minimálbér-emelésről beszélni, de ez csak ragtapasz a nyílt törésre” – jelentette ki a DK országgyűlési képviselője.

Varju László szerint valódi változás csak akkor lesz, ha 2022-ben együtt leváltjuk az Orbán-kormányt és kiharcoljuk a minden tagállamra és kormányra kötelező érvényű európai minimálbért.

A Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke emlékeztetett: a DK régóta küzd azért, hogy legyen európai minimálbér nekünk, magyaroknak is.

„Ez ma már nem csak a mi, hanem az egységes ellenzék álláspontja is, amihez foggal-körömmel fogunk ragaszkodni. Mi, magyarok sem érünk kevesebbet, mint más európaiak, hiába akarja ezt velünk elhitetni ez a gonosz és elnyomó hatalom. Nekünk, magyaroknak is jár az európai minimálbér, ami végre nem kormányokon és választási ígéreteken fog múlni, hanem garantált lesz minden európai polgárnak, köztünk nekünk is”

– fogalmazott Varju László.

Az ellenzék a Fidesszel szemben azt képviseli, hogy ne csak a munkánk és ne csak az áraink legyenek európai színvonalúak, hanem a fizetésünk is, mert mi, magyarok sem érünk kevesebbet” – nyomatékosította a DK képviselője.

loading...