Az adófizetőkre terhelne súlyos milliókat a Fidesz, de Érd polgármestere bojkottálja a polgármesterek béremelését

Az országgyűlés nagyjából 30 százalékkal megemelte a polgármesterek fizetését, de Csőzik László, Érd polgármestere és a város alpolgármestere nem kért belőle, mert a kormány nem biztosít rá forrást, azt a helyi adófizetők állnák – írja a Jelen a polgármester nyilatkozata alapján.

Csőzik László a helyben.hu-nak küldött nyilatkozatában azt kifogásolja, hogy

a helyi adófizetőkre terhelné a Fidesz az évi több millió forintos pluszkiadást, ami nemcsak politikailag, morálisan is elfogadhatatlan számára.

Mindeközben különösen az ellenzéki vezetésű önkormányzatok rendkívül nehéz anyagi helyzetben vannak a koronavírus-járvány, a nyomában járó gazdasági válság és a kormányzati forráselvonások miatt. A polgármester beszámolója szerint a központi elvonások Érdet az elmúlt két évben közel 3 milliárd forint értékben sújtották.

A törvényben 30 százalékos fizetésemelést határoztak meg, de Csőzik László szerint ez valójában 50 százalék körüli, mert a költségtérítés és a nyelvvizsgapótlék a bér egy bizonyos százalékában van meghatározva, tehát ezek is emelkednének. Nem beszélve az alpolgármesteri fizetés növekedéséről, amely szintén százalékos arányban a polgármesteréhez mérten változna.

Érd ellenzéki polgármestere ezért úgy döntött, hogy a városban a fizetésemelésre vonatkozó törvényi előírást nem hajtják végre. 

loading...