Meglepő javaslattal állt elő a DK: tartsanak Gyurcsány-napokat a benzinkutaknál

Nem olvasták félre a címet, valóban ezt javasolja a Demokratikus Koalíció. Ennek okát közleményben fejtette ki a párt.

„Már-már megszokhattuk, hogy szinte nem telik el nap anélkül, hogy az Orbán-kormányt ne kapnánk rajta valamilyen hazugságon. Ez alól ma sem tehetünk kivételt. Most éppen az derült ki, hogy a múlt héten rekordmagasra emelkedett üzemanyagár kapcsán mentegetőzik és hazudozik a jelenlegi kabinet. A csütörtöki Kormányinfón hangzott el, hogy az Orbán-kormány az elmúlt 10 évben nem emelte a jövedéki adó mértékét. Azóta tudjuk, hogy ez tényszerűen nincs így! Mind a dízel, mind a benzin esetében többször is történt adóemelés, még ha a Orbánék erről szeretnének is megfeledkezni!

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az Orbán-kormány ahelyett, hogy szembenézne a saját tetteivel, a rekordmagas üzemanyagárakat döntően befolyásoló, csődöt mondó árfolyampolitikájával és elismerné a magyar emberek millióit sújtó adóemelését, ehelyett ócska hazugságokkal próbálkozik és közönnyel szemléli, hogy múlt péntek óta a 95-ös benzin már 506, a gázolaj pedig 517 forintba kerül literenként.

Mára már teljesen világos, hogy a magyar emberek problémái hidegen hagyják az Orbán-kormányt, viszont a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc személye láthatóan érdekli a kormányt és a propagandagépezet. Ezért a DK azt javasolja, hogy tartsanak Gyurcsány-napokat a benzinkutaknál, amikor is a 2009-es árakon, egy liter benzinért 257 forintot, egy liter gázolajért pedig csak 252 forintot kell fizetni.

Meggyőződésünk, hogy a tisztességes magyar emberek visszasírják a Gyurcsány-kormány alatti üzemanyagárakat, amikor a mai ár közel feléért lehetett egy liter benzinhez és gázolajhoz hozzájutni – zárja a közleményt Barkóczi Balázs a DK szóvivője.

loading...