Az őrület folytatódik: a kormány meg akarja figyelni a szociális és gyermekvédelmi intézmények dolgozóit

Kép forrása: Reuters

Múlt héten röppent fel a hír, hogy a kormány azzal hozta rá a frászt a kórházi dolgozókra, hogy mostantól hivatalosan fogja őket a Nemzeti Védelmi Szolgálat lehallgatni. Ebbe írásban bele kell egyezniük, ha nem teszik, akkor nyomban kirúgják őket, emlékeztet a friss bejegyzésében Dr. Czeglédy Csaba, aki közzétett egy újabb levelet, amiben elmondása szerint arról van szó, hogy

az Emberi Erőforrások Minisztériuma utasítására a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság az összes szociális és gyermekvédelmi intézménynek kiküldte a képen látható levelet, azaz a kormány mostantól az itt dolgozókat is meg akarja figyelni.

A DK politikusát többen fel is hívták Szombathelyről kétségbeesve, hogy ezt nem akarják aláírni, nem is értik, esetükben erre miért van szükség, de féltik az állásukat.

Czeglédy szerint a kormány nem azért akar megbízhatósági vizsgálatot folytatni a gyermekvédelem területén dolgozóknál, mert attól tart, hogy ők nem tesznek eleget hivatali, munkaköri kötelezettségüknek.

A kormánypárt, azaz a Fidesz akarja azt ellenőrizni, hogy megbízhat-e politikailag azokban az emberekben, akiknek – a fideszesek szóhasználatával élve – ők adnak fizetést. A Fidesz félelmet akar kelteni.

Minden egyes állami alkalmazott és azok családtagjai féljenek, mert minden magántitkuk ki fog derülni, és az is, ha nem hűségesek a Fideszhez.

Ahelyett, hogy megköszönnék a szociális és a gyermekvédelem területén dolgozóknak azt az áldozatos munkát, amit fájdalmasan kevés fizetésért végeznek, a Fidesz inkább megfélemlíti őket.

Ez ellen most a jelenben csak egyféleképpen lehet fellépni: ha ezen intézményekben dolgozók többsége nem írja alá a nyilatkozatot. Mindekit nem lehet kirúgni. Ha a kormány ellenállással fog szembesülni, meghátrál

– vallja Czeglédy.

Tévedésből akarták lehallgatni az egészségügyi dolgozókat – ha ők tévedésből rossz infúziót kötnének be, azt is letudnák ennyivel?

loading...