Orbán NEM legyőzhetetlen! Szaddám Huszeint is egy lyukból húzták elő

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

A parlament fideszes többsége kedden kétharmaddal megszavazta azokat a törvényjavaslatokat, amelyek értelmében alapítványi fenntartás alá kerül a magyar felsőoktatás kétharmada, az állam pedig többezer milliárd forintnyi közvagyont ad oda fideszes delegáltak által vezetett szervezeteknek.

Gréczy Zsolt a Fidesz hatalom- és vagyonátmentése után üzent mindazoknak, akik azt hiszik, Orbán most aztán bebetonozta magát és legyőzhetetlen:

– 1789. július 13-án a francia nemesek vígan tollaslabdáztak a kastélyaikban. Nem gondolták, hogy másnap ledől a Bastille és menekülni kell.

– 1956. október 15-én Gerő Ernő vezetésével még egyhetes látogatásra ment egy pártküldöttség Belgrádba. Alig egy hét múlva kitör a forradalom és még aznap fekszik a Sztálin-szobor.

– Kádár kivégeztette Nagy Imrét, és még éppen megélte, hogy rendszere összeomlik. Akit pedig megölt, rehabilitálják.

– Grósz Károly azt mondta, nem lesz többpárti országgyűlési választás Magyarországon. Alig két év múlva megtörtént.

– Ceausescu ünnepi beszédre készült 1989. december 21-én. Karácsony másnapján feleségével együtt kivégezték.

– Irak korlátlan urát, Szaddám Huszeint egy lyukból húzták elő.

– Erich Honecker (NDK) azt mondta, a berlini fal száz évig fennmarad. Nem sokkal utána lebontották.

– Horthy – Hitler oldalán – a biztos halálba küldte a Don-kanyarhoz a „bolsevik rém” ellen a magyar hadsereget. Másfél év múlva levélben könyörgött Sztálinnak – kifejezve „legnagyobb nagyrabecsülését.”

– Gondolta volna bárki 1963-ban, 1975-ben, hogy 1982-ben GMK-t lehet alapítani a szocializmusban?

– Hol van ma már a „békét garantáló” Szovjetunió, Jugoszlávia és Csehszlovákia?

– 1952-ben az ország a Kedves Vezető, Rákosi Mátyás 60. születésnapját ünnepelte. Négy év múlva el kellett menekülnie és soha többé nem térhetett vissza.

– Mi történt az 1944-es nagybirtokokkal, gyárakkal, üzemekkel, magántulajdonú kisboltokkal 1946-ban? Egyszerűen államosítottak. Majd a rendszerváltás idején újra magánosítottak.

– Gondolta volna Pozsgay Imre, aki miniszterként ellenforradalomnak taníttatta 1956-ot, hogy népfelkelésnek fogja nevezni a forradalmat?

– Churchill megnyerte a világháborút, majd rögtön utána elvesztette a választást.

– Belegondoltál, hogy a Magyar Népköztársaságot vezető Rákosi 60. születésnapja előtt 10 évvel még a később kivégzett Bárdossy volt a Magyar Királyság miniszterelnöke?

– Hruscsov volt Sztálin egyik legbizalmasabb embere. Végül megtagadta és a Lenin mellé fektetett holttesttét is elvitette.

stb. stb.

Ez az összeállítás arról szól, hogy a történelem képes gyorsan új helyzetet teremteni, és öröknek hitt embereik és rendszereik is eltűnnek a süllyesztőben. Pedig ők sem gondolták volna.

A DK politikusa egy Őze Lajos idézettel zárta posztját, amivel minden magyar demokratának üzeni, hogy van még remény:

„Mindenkit le lehet győzni.”

loading...