Elnézést kért a kormány Áder Jánostól

Kép forrása: parlament.hu

A kormány értékrendjével is összeegyeztethetetlenek azok a kijelentések, melyeket Gulyás László szegedi professzornak tulajdonítanak – közölte Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

A bocsánatkérés előzménye, hogy több szegedi diák is bepanaszolta Gulyás Lászlót rasszista és szexista kijelentések miatt, amelyek a diákok állítása szerint egy február 17-i órán hangzottak el.

A hallgatók azt állították, Gulyás megjegyzést tett Joe Bidenre amerikai elnökre és Kamala Harris alelnökre is. Előbbit „fél hülyének” utóbbit „fekete ribancnak” nevezett. Ezenkívül más, a romákat érintő rasszista illetve szexista megjegyezéseket tett a diákok állítása szerint.

A szegedi professzor a Magyarságkutató Intézet tudományos tanácsadója, akit március 15-én Áder János köztársasági elnök kitüntette a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatával.

Gulyás Gergely azt mondta, ha tudtak volna a kijelentésekről, nem tüntették volna ki. Miután az elismerést a kormány javasolta,

Áder Jánostól is elnézést kértek, hiszen a kitüntetés miatt joggal kérik számon őt sokan.

Áder nem vonja vissza a szegedi professzor állami kitüntetését, aki Joe Bident “félhülyének”, alelnökét “fekete ribancnak” nevezte

loading...