Nemzetközi segítségre van szüksége Magyarországnak: negyedik hete világelső a magyar halálozás

Kép forrása: MTI

Negyedik hete világelső a magyar halálozás, ezért a DK felszólítja a kormányt, hogy adja át a járványkezelést szakértőknek és kérjen nemzetközi segítséget! 

Barkóczi Balázs, a párt szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett, csak a tegnapi napon 291 magyar ember veszítette életét a járványban, mostanra pedig már negyedik hete Magyarország vezeti az egész világ halálozási statisztikáját.

„Amellett, hogy rohamléptekkel haladunk a negyed-százezer elhunyt felé, Magyarországon a múlt héten többen haltak meg, mint 15 másik európai országban együttvéve. Az elhibázott védekezés és a magyar egészségügy siralmas állapota miatt hazánkban többen haltak meg a múlt héten, mint Máltán, Cipruson, Dániában, Luxemburgban, Finnországban, Portugáliában, Szlovéniában, Lettországban, Írországban, Litvániában, Észtországban, Svédországban, Ausztriában, Horvátországban és Belgiumban együttvéve”

– sorolta a szóvivő, nyomatékosítva, nem külön-külön előztük meg ezeket az országokat, hanem együttvéve, összesítve mindezen országok elmúlt heti halálozásait.

„Pedig ezekben az országokban összesen 72 millióan élnek, hétszer annyian, mint Magyarországon. Gyakorlatilag egy nemzeti tragédia heteit éljük”

– tette hozzá Barkóczi.

A Demokratikus Koalíció két dolgot követel a kormánytól, méghozzá azonnali hatállyal:

  1. Kérjenek nemzetközi segítséget a koronavírusos betegek ellátásához, ezt nálunk sokkal jobb helyzetben lévő országok is megtették, hogy több életet tudjanak megmenteni! Nyilvánvaló, hogy több ezer magyar ma nem pusztán a vírusba hal bele, hanem az egészségügy túlterheltségébe, a megfelelő ellátás hiányába.
  2. A jövőre nézve bízzák a védekezés irányítását egy független szakértőkből álló testületre!

Ott, ahol emberi sorsok dőlnek el és emberéletek megmentéséről van szó, nem akarjuk sem Orbán Viktort, sem Kásler Miklóst, sem más, kormányzásképtelen és felelőtlen kontárokat látni. Már nagyon jól ismerjük, hogy mire képes ez a kormány, mindjárt elérjük a 25 ezer elhunytat, köszönjük szépen, ebből a továbbiakban nem kérünk!

loading...