Orbán Viktor új videóval, csupa rossz hírrel jelentkezett: ez az időszak hosszabb lesz mint gondoltuk

Kép forrása: Orbán Viktor / Facebook

Orbán Viktor „nagyon különleges tudást birtokló orvos-tudós csapattal”, járványmatematikusokkal találkozott csütörtökön. A miniszterelnök arra figyelmezteti a lakosságot, hogy ha nem oltatják be magukat, akkor sokkal tovább élnek majd a korlátozások.

A kormányfő arról beszélt, hogy ezek a szakemberek abban segítenek nekünk, hogy megérthessük, az egészségügyi jelenségek milyen trendekké állnak össze, vagy egyszerűbben, hogy összefoglalják, mi fog velünk történni a következő napokban, hetekben.

Csupa rossz hírem van. A helyzet az úgy fest, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. Az újfajta mutációk megjelenése miatt erősen nő a fertőzöttek száma és nőni is fog. Olyan terhelés lesz a kórházainkon, mint amilyen még nem volt. Minden orvosra, minden ápolónőre, minden lélegeztetőkészülékre szükségünk lesz

– közölte.

Arra kért mindenkit, saját maguk életében a lehető legfegyelmezettebben próbálják meg betartani azokat az előírásokat, amiket az operatív törzs közzétesz.

Versenyt futunk az idővel. Ha sokan regisztrálnak, sokan jelentkeznek oltásra, sokan oltják be magukat, akkor a nehéz időszak lerövidül. Ha kevesen regisztrálnak, kevesen oltják be magukat, a nagyon nagy nyomást jelentő időszak hosszabb lesz

– zárta szavait a kormányfő.

loading...