A DK nem teketóriázott: elmondták, miért nem hívta le a kormány a teljes EU-s vakcinakeretet

A Demokratikus Koalíció azt állítja, hogy a kormány gyakorlatilag szándékosan nem hívja le a Magyarországnak járó uniós vakcinakeretet.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott:

Magyarország jóval több uniós vakcinára lenne jogosult, mint amennyi jelenleg érkezik, a kormány ugyanis jóval kevesebbet kötött le annál, mint amennyit lakosságarányosan kapna az ország. A magyar emberek azért nem jutnak előbb bizonyítottan hatásos uniós vakcinához, mert „Orbán Viktor EU-ellenes politikáját ez szolgálja” – jelentette ki az Európai Parlament alelnöke.

„Gyakorlatilag a magyarok egészségét és életét alárendelték egy ilyen piszkos pártpolitikai játszmának” – értékelte a kormány döntésétDobrev Klára, aki hangsúlyozta:

a DK oltáspárti közösség, és kéri, hogy minél többen oltassák be magukat az EU által engedélyezett vakcinákkal. A kormánynak nem az volt a fontos, hogy minél több ember be legyen oltva, minél hamarabb túllegyünk a járványon, nyitni lehessen és vissza lehessen térni a normális élethez, hanem az, hogy „újra folytathassák az EU-ellenes politikájukat”.

Dobrev Klára ismertette: ha azt nézik, hogy száz emberből hányan jutottak oltáshoz, akkor Románia, Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia is gyorsabban olt, mint Magyarország, pedig ezekben az országokban csak az unió által engedélyezett vakcinákat használják.

A DK korábban petíciót is indított a kínai vakcina alkalmazása ellen, ezt itt tudod aláírni.

loading...