Megható kiírással jelentkezett Czeglédy Csaba – példátlan dolgokról tárulkozott ki

Kép forrása: Czeglédy Csaba Facebook-oldala

A HVG cikkét idézte Facebook-bejegyzésében Czeglédy Csaba, amelyben beszámolnak a sajtóperének sikeréről. A hozzáfűzött gondolatsor egyszerre biztató és egyszerre lehangoló. Ő maga is hasonlóképpen fogalmazta meg az érzéseit.

„Egyik szemem sír, a másik nevet

Sír, mivel az elmúlt másfél évben a hazugságok özönét zúdította vonatkozásomban a kormánypropaganda mindenkire, így számomra idegen emberekre, ismerősökre, barátaimra, szeretteimre. Pörgött ezerrel az agymosás. Én pedig álltam a ringben, hátrakötött kézzel, leragasztott szájjal, és ütöttek, egyszerre többen. A kevés védekezési lehetőségem sajtóperek indítása volt a hazugságokkal szemben.
És nevet, mivel ha nem is rögtön, ha nem is hatékonyan, de azért csak kiderül, hogy a rám tett állítások valótlanok, így aki hinni akar nekem és bízni akar bennem, kaphat egy kis támaszt hozzá.

A megnyert perektől nem lesz olcsóbb a kenyér, de nekem erőt ad, hogy küzdjek tovább az igazamért és így mások igazáért is.”

A HVG rövid összefoglalója szerint:

„A bíróságon megbukott az Origo karaktergyilkossággal próbálkozó anyaga, amit szokásuk szerint a lakájmédia egy másik lapjától vettek át, hogy a kampányhajrában lejárassák az akkor még előzetesben lévő, de a választásokon induló Czeglédy-t. Az egyelőre nem jogerős, elsőfokú ítéletben a törvényszék helyreigazításra kötelezte a portált, vagyis le kell hozniuk, miben hazudtak. Mindössze egy állításukat tudták alátámasztani úgy, hogy tanúként Zuschlag Jánost vetették be.”

loading...