Friss: a DK irodái után most az ATV székháza gyulladt ki

Lángok csaptak fel az ATV kőbányai székházában ma délután. A HVG információi szerint az oltás nagy erőkkel folyik, jelenleg konzervműsort sugároz a csatorna.

Sűrű füst gomolyog az ATV kőbányai székházának tetejéből a HVG olvasója által beküldött fotó tanúsága szerint.

A helyszínen tartózkodó tudósító szerint az épületből mindenkit kiküldtek, legalább egy műsor felvételét is megszakították. A hetilap munkatársa úgy tudja, az épületben épp bővítési munkálatok folynak, azon a részen keletkezhetett a tűz. A rendőrök és a tűzoltók már megérkeztek a helyszínre, folyik az oltás.

Óva intenék mindenkit attól, hogy a DK irodáinak sajnálatos tűzesetére kontrázva az ATV kapcsán is találgatásokba bonyolódjon. Amikor a demokratikus párt irodái kiégtek, hasonlót javasoltunk az olvasóknak:

„Arra biztatok mindenkit, hogy a hivatalos vizsgálat lezártáig tartózkodjon az összeesküvés-elméletek gyártásától, hiszen fentebb láthatjuk, hogy mennyiféle ok vezethetett el az irodák megsemmisüléséig. Ha pedig a tűzoltóság netalántán azzal az elmélettel áll elő, hogy nem történt gyújtogatás, akkor ne essünk abba a hibába, hogy kikiáltsuk: “ezt is eltusolják!” 

Miért ne tegyük?

Mert már nem bízunk az ügyészben, mert nem emel vádat az ellen, aki megérdemli, de bekasztlizza azt, aki ártatlan.

Mert már nem bízunk a rendőrben, mert nem nyomozza ki az Elios-botrányt, meg sem nézi a bizonyítékokat, segít a kilakoltatásokban, a hajléktalanok vegzálásában.

Mert már nem bízunk az ÁSZ-ban, az adóhatóságban, hiszen vannak dolgok, amelyek vizsgálati előnyt élveznek és vannak, amelyek nem.

Mert már nem bízunk a tűzoltóban sem, aki életeket ment, tüzek eredetét vizsgálja meg.

De mi lesz így velünk? Hiszen mi vagyunk az ügyész, mi vagyunk a rendőr, mi vagyunk az ÁSZ, a NAV, mi vagyunk a tűzoltó is, aki a tüzet oltotta és az a tűzoltó is, aki majd elmondja, hogy azt mi okozta. A felsoroltak nem valamiféle külső erők, hanem mi, magyarok vagyunk.

Meddig engedjük még, hogy a Fidesz erősítse bennünk ezt a végletekig fajuló széthúzást?”

Jabronka Richárd

loading...