Ezen te is biztosan kikészülsz: mexikói templomok felújítására adnak milliárdokat Orbánék a magyarok adójából

mti-fotó, Komka Péter

A vietnami kultúrközpont után, a Fidesz-kormány úgy gondolta, van nekünk még pénzünk bőven, ezért miért is ne támogatnánk milliárdokkal mexikói templomok felújítását? Az Erzsébet-utalványra idén nem jutott pénz, a kórházak romokban, de legalább Mexikó államban szép templomok fogják szimbolizálni a kedves vezetőnk nagylelkűségét.

Több mint kétmilliárd forinttal támogatja a magyar kormány két mexikói templom felújítását. Az 1632/2018 (XI. 29.) kormányhatározat szerint a kormány 2019-ben 885554868 forinttal, 2020-ban 1145368657 forinttal támogatja a – Google Street View-val bejárható – tepoztlani kolostortemplom, illetve a mexikóvárosi Juaerez negyedben levő Jézus Szíve Templom felújítását.

Határozatában a kormány felkérte a külügyminisztert, hogy folytassa le a szükséges tárgyalásokat erről a mexikói kormánnyal – írja a 444.hu.

Arról azonban, hogy miért kell nekünk templomokat felújítani Mexikóban, nem szól a fáma. Lehetséges, hogy a kereszténység védőbástyáiként az egész világon nagy felújításokba kezdünk majd, méghozzá abból a pénzből, amit a magyar dolgozó emberek járulékként befizetnek az államnak.

Hova máshova mehetne jobb helyre a pénzünk, mint mexikói templomok díszítésére, vagy éppen vietnami testvéreink új létesítményeinek felhúzására?

Biztosan erre hatalmaztuk fel a képviselőinket?

loading...