A Financial Times hatalmas pofont osztott ki Orbánnak – ekkora szégyen még nem ért magyar Miniszterelnököt

Forrás: nol.hu

Soros György valójában nem támogatja a bevándorlók kötelező kvóták alapján történő elosztását az Európai uniós tagállamok között, azaz ebben a tekintetben egy húron pendül a magyar kormánnyal – derül ki a Financial Times cikkéből, amely az újabb nemzeti konzultációról tudósítja az üzleti lap olvasóit.

Magyarország jobboldali kormánya „nemzeti konzultációt” indít Soros György állítólagos tervével kapcsolatban, amelynek alapján elárasztanák Európát bevándorlókkal. Ez biztos jele annak, hogy a magyar származású dúsgazdag, filantróp üzletember a Fidesz célpontja lesz a tavaszi választásokon, amelynek tétje, hogy a párt sorozatban harmadszor is felhatalmazást kap-e az ország kormányzására – indítja budapesti helyzetjelentését a Financial Times (FT).

Kormányzati források megerősítették az üzleti lapnak, hogy megvan a pénz a nyolcmillió választópolgárnak küldendő levélre. Orbán Viktor miniszterelnök szerint létezik egy „Soros-terv”, amelynek alapján Magyarországot és a többi európai országot rákényszerítenék arra, hogy bevándorlókat fogadjanak be. Egy akciótervről van szó, amelynek alapján a migrációtól mentes kelet-közép-európai országokat átformálnák bevándorlóországokká.

Magasról tesz rá

Az új kampány Soros ellen azt mutatja, hogy Orbán elszántan visszautasítja a kormányát érő külföldi bírálatokat. Nem törődik vele, hogy a bevándorlás, a civilek zaklatása és a jog uralmának csorbítása ügyében erősödik a feszültség Magyarország és Brüsszel között. Orbán – az egyik Soros-program korábbi ösztöndíjasa – fokozza támadásait Sorossal és az uniós tisztviselőkkel szemben, akiket egyfajta bűnrészesnek állít be az üzletember tervének végrehajtásában.

Az elmélet, amelyet a Fidesz vezetőitől hallani, úgy szól, hogy Soros rá akarja venni Európa vezetőit évi egymillió bevándorló befogadására. Ezzel pótolnák a munkaerőpiacon a társadalom elöregedése miatt keletkező hiányt, továbbá megerősítenék a baloldali politikai erők szavazóbázisát. A magyar kormányfő szerint az uniós tisztviselők azért hajtják végre ezt a tervet, mert Soros tenyeréből esznek.

A Soros-terv (Orbán legnagyobb hazugsága)

Budapest azt állítja, hogy a Soros-terv részletei olvashatók a befektető-üzletember tavaly szeptemberben a projectsyndicate.org-on megjelent véleménycikkében. A magyar civil szervezetek és az Európai Bizottság az ebben szereplő célokat követik.

A cikkben Soros amellett érvelt, hogy az EU-nak külső határai megerősítésével vissza kellene szorítania az illegális migrációt, miközben vállalnia kellene, hogy évente befogad 300 ezer bevándorlót. (Ez az ötszázmilliós uniós népesség kevesebb mint egytized százaléka.)

Soros emellett arra biztatta az Európai Unió tagállamait, hogy dolgozzanak ki közös bevándorlási politikát, ugyanakkor ellenzi az érkezők kötelező kvóták alapján történő szétosztását az uniós országok között, ami a Brüsszel és Budapest közti jogi vita tárgya.

Az EU nem kényszerítheti a tagállamokat, hogy befogadjanak olyanokat, akiket nem akarnak, illetve a bevándorlókat, hogy olyan országba menjenek, ahova nem akarnak – érvelt a magyar származású üzletember.

forrás: napi.hu

Nyugaton Orbán hiteltelennél vállt

A cikkből jól látszik, hogy tőlünk nyugatabbra egy kicsit sem veszik komolyan Orbán Viktort. Hazánk belpolitikájának egyik sarokkövévé vállt a „Soros-terv”. Az írásból kitűnik az is, hogy nincsen semmilyen Soros terv. Orbán tudatos hazugságokkal tartja rettegésben a magyarokat és állít be egy hamis ellenségképet.

 

loading...