DK: Nem menti Sulyok Tamást, ha elévült az általa elkövetett bűncselekmény – mennie kell!

Itt a vége: Sulyok Tamásnak le kell mondani
MTI-fotó

Dr. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és EP-képviselője bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán. Arról ír benne, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnöknek akkor is mennie kell, ha elévült az általa elkövetett bűncselekmény.

Molnár Csaba bejegyzése:

„Egyesek azt mondják, hogy Sulyok Tamásnak nem kell lemondania, mert ha elkövetett is bűncselekményt, az már elévült.

Aha.

Tehát szerintük az ország köztársasági elnöke maradhat továbbra is az, aki korábban bűncselekményeket követett el, de elévülés miatt megúszta a felelősségre vonást?

Továbbra is a nemzet első polgára maradhat az, aki csak azért kerülte el a börtönt, mert az ügyészség nem indított időben eljárást?

Komolyan ezt gondolják?!

Hát nem!

Novák Katalin nem követett el bűncselekményt, mégis mennie kellett. Schmitt Pál nem követett el bűncselekményt, mégis lemondani kényszerült. Mert sem a pedofilmentegetés, sem a plágium nem elfogadható egy köztársasági elnöknél. Akkor hogyan lehetne elfogadható a magyar föld törvényellenes külföldiek kezére játszása?

Nem lehet köztársasági elnök az, aki bármikor korábban bűncselekményeket követett el, aki a magyar földet törvényellenesen külföldiek kezére játszotta át.

Akkor sem ha tíz éve csinálta, akkor sem ha húsz, akkor sem ha harminc éve. Mindegy. Ezzel a hivatallal a bűnözői múlt nem fér össze.

Sulyok Tamás méltatlan a tisztségére. Le kell mondania” – zárja sorait Molnár Csaba.

loading...