Idáig jutottunk: a Fidesz miatt pedofilok is dolgozhatnak nyári táborokban

Arató Gergely: A Fidesz miatt pedofilok is dolgozhatnak nyári táborokban.
fotó: Facebook-oldal (Arató Gergely)

„A DK tiltakozása ellenére a parlament Törvényalkotási Bizottságának fideszes többsége úgy döntött, hogy idén júliusról jövő januárra halasztja a gyermekvédelmi csomag gyerektáborokra vonatkozó részének hatályba lépését. Emiatt idén nyáron még nem fogják előzetesen vizsgálni, hogy a gyerektáborokban dolgozóknak volt-e közük gyermekek elleni bűncselekményekhez” – írja közleményében Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési frakcióvezető-helyettese.

Emellett a Fidesz a bizottságban leszavazta az ellenzék közös, gyermekvédelmi határozati javaslatának, valamint a Demokratikus Koalíció gyermekvédelmi törvénycsomagjának tárgysorozatba vételét is.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz a gyermekek helyett az orbáni pedofilhálózatot védelmezi, ezért nem volt hajlandó megszavazni a DK javaslatait. A Fidesz többek között nemet mondott a gyermekjóléti források és a gyermekvédelmi dolgozók bérének emelésére, a családi pótlék megduplázására, a gyermekvédelmi ombudsmanra és a gyerekek elleni bűncselekményeket vizsgáló bizottságokra is.

Azért hoztuk létre a szociáldemokrata-zöld szövetséget Dobrev Klára vezetésével, hogy kisöpörjük az országból az orbáni pedofilhálózatot és megvédjük a gyermekeinket. Mi nem egymást, hanem Orbán Viktort akarjuk leváltani! Ezért kérünk mindenkit arra, hogy szavazzon a legerősebb ellenzéki listára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára” – zárja sorait Arató Gergely.

loading...