A piramis-bűnbanda tagja volt Magyar Péter gazdasági vezetője és pártalapítója is

Deák Boldizsár látható a képen.

A Metropol cikke szerint. Deák Boldizsárról a tegnap megjelent Hvg interjúban még azt mondta Magyar Péter, hogy nem érti, miért támadja a Fidesz ügynökmúltja miatt, hiszen 10 éven keresztül a kormánypárt aktív politikusa volt. A ma reggeli Metropol cikk szerint jelentős szerepe volt 1200 ember becsapásában és 7 milliárd forint eltüntetésében, Magyar Péter barátnőjének édesanyja is emiatt ült fegyházban.

A cikk részletesen beszámol a piramis-bűnbanda módszereiről, amely az utóbbi évek „legsúlyosabb” ilyen esete volt. Deák hamis szerződéseket írt a szerencsétlen, becsapott emberekkel, ezek arról szóltak, hogy jelzáloghitelt vett fel a saját, felesége, barátai és rokonai házára, „fedezetül”, ha nem jönne be a biznisz. Persze ebből a fedezetből semmit nem látott az az 1200 ember, akiket ilyen aljas módon csaptak be.

A cikk több kivágást tartalmaz a tárgyalással kapcsolatban: ezek és a leírtak tanulsága szerint a politikus akár 2-2,5 milliót is profitálhatott egy-egy ilyen szerződésen, persze az áldozatok között szereplő kisnyugdíjasoktól kevesebb pénzt gombolhattak le – hiszen ők esélyesen nem rendelkeztek ennyi megtakarítással, bár a bűntett ettől nem kevésbé, hanem talán még súlyosabb.

7 milliárd a kicsalt pénzekből továbbra sem került elő, nem tudni mire mehettek el, vagy hol vannak ezek a pénzek. Magyar Péter barátnőjének édesanyja és (a Metropol cikke szerinti) gazdasági vezetője Sájer Mária is ebben való részvétele miatt lett elítélve.

Egyre több a kétes arc Magyar Péter körül és egyre több ember tűnik fel ugyanannak a milliárdos botránynak a közelében. Vajon Magyar Péternek, vagy más embereinek milyen kapcsolata van a piramis-bűnbanda többi vezetőjével?

loading...