Magyar Péter egy osztrák lapnak: „Orbán demokratikus hős”

Magyar Péter és Orbán Viktor látható a képen. Büszke baloldali soha nem szavaz Magyar Péterre.
fotó: ellenszel.hu

Magyar Péter interjút adott a Die Presse nevű osztrák lapnak, amelyben Orbán Viktort demokratikus hősnek nevezte.

Magyar Péter interjújából kiderül, hogy nem támogatja az európai szuperállamot és a fegyverek szállítását Ukrajnának. Nem tartja sokra Magyarország ellenzékét – és elmagyarázza, miért érzi megtisztelve magát, ha a „fiatal Orbánhoz” hasonlítják.

Magyar Péter nem bírja a pörgést, megviseli, belefárad

Az elmúlt két hónapban, amióta belevetette magát Magyarország politikai életébe, „kilenc kilót vesztett” – mondja a lapnak. Az interjú elején elnézést is kér „bágyadt kinézetéért”. Öniróniával megjegyzi: „Úgy nézek ki, mint egy háromnapos vízihulla.”

Nagy Ervin nemrégiben Orbán Viktort önfejű kisgyerekként jellemezte. A Die Presse rákérdezett, hogy Magyar szerint ez a leírás helytálló-e?

„Semmi esetre sem. Orbán Viktor szememben egy demokratikus hős és egy korszakalkotó politikus” – dicsérte a miniszterelnököt Magyar.

Hozzátette: „Jól emlékszem, amikor 1989-ben, nyolc éves kisgyerekként szüleimmel együtt élőben hallottam a budapesti Hősök terén tartott híres beszédét. Akkoriban arra szólította fel a szovjet megszálló hatalmat, hogy hagyja el Magyarországot. És ő volt akkoriban lényegében részese annak, hogy Magyarországot kiemeljék a kommunizmus gödréből. Vannak, akik engem összehasonlítanak a fiatal Orbánnal, amit szívesen elfogadok.”

Nem látjuk a rendszerellenességet ebben az interjúban. Orbán nevét Magyar Péter rendszerint ki sem ejti. Rogánt szidja, amikor a NER-ről beszél. A Die Press interjúja aggasztó, pláne azok után, hogy a Néppártba való belépés, és az oroszbarát, EU-ellenes politika is megjelenik Magyar palettáján.

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Unod a politikát? Főzz valamit az EllenLábassal!

loading...