Dobrev Klára lecseréli a magassarkút: elmondta, miért

Dobrev Klára lecseréli a magassarkút.

A magassarkút lecserélem valami kényelmesebbre, mert most reggeltől estig úton leszek – írja közösségi oldalán Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök. Indul az országjárás, a kampány elkezdődött.

„Indul a szociáldemokraták és zöldek országos kampánya. Az első állomás kedden Székesfehérvár, de a héten találkozhatunk még Polgáron és Debrecenben. Aztán nyakamba veszem az országot, hogy a megyeszékhelyek és nagyvárosok mellett a kisebb településekre és falvakba is elmenjek.

A tét most óriási. Ha a június 9-i választásokon Orbán veszít, akkor valódi esély van arra, hogy megbuktassuk az Orbán-kormányt. Ha Orbán veszít, akkor előrehozott választást fogunk követelni. Mert Magyarország legnagyobb ellenzéki szövetségeként nemcsak az Orbán-kormányt akarjuk megbuktatni, hanem a teljes NER-t. Egy igazi ellenzéki nem éri be kevesebbel!” – írja Dobrev Klára.

Az előrehozott választás révén nem kellene megvárnunk Orbán leváltásához a ciklus végét. Erre van lehetőség, és nagyon reméljük, jól szerepel majd az ellenzék mindkét választáson. Európa sorsa múlik azon, hogy a tagállamok miként választanak majd képviselőket. Mi magyarok eldönthetjük, hogy Európához kívánunk-e tartozni, vagy lecsatolódnánk róla.

Az önkormányzati választások pedig lehetőséget adnak arra, hogy szerte az országban ellensúlyt teremthessünk a Fidesznek. A legutóbbin sikerült jól szerepelni. Ideje, megtartva Budapestet és az ellenzéki városokat, az ország többi részén is bebizonyítani, hogy legyőzhető Orbán helyi földesura.

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Unod a politikát? Főzz valamit az EllenLábassal!

loading...