Újabb hiteltelen kutatással házal Magyar Péter

Magyar Péter és Orbán Viktor látható a képen. Büszke baloldali soha nem szavaz Magyar Péterre.
fotó: ellenszel.hu

 Irreális támogatottsági adatokat közölt a többször felsült Medián. Bár a Medián közvélemény-kutató április 30-én megjelent kutatása szerint Magyar Péter pártja jelentős előnyre tett szert a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájával szemben, a Medián korábbi, a valóságot nem igazán tükröző kutatásai alaposan megkérdőjelezik a friss kutatás igazságtartalmát.

A 2021-es ellenzéki előválasztáson például a Medián olyan eredményekkel manipulálta a közvéleményt, amelyek azt mutatták: ha Márki-Zay Péter lesz a közös miniszterelnök-jelölt, akkor az ellenzék legyőzheti a Fideszt. Így aztán Márki-Zay Péter meg is nyerte az előválasztást. Majd következett a 2022-es országgyűlési választás, amelyen a Fidesz eddigi legnagyobb kétharmados győzelmét érte el.

És hozzá kell tenni, ennek a választásnak az eredményét is elképesztően rosszul jósolta meg a Medián: amíg a Fidesz várható eredményét jelentősen alul, az ellenzéki összefogás eredményét jelentősen fölé mérték. Hamisnak bizonyult a Medián előrejelzése idén márciusban is, amikor a budafoki előválasztás próbálta „megtippelni”. A közvélemény-kutató azt mérte az előválasztást megelőzően, hogy a momentumos Havasi Gábort a budafokiak 29 százaléka támogatja, míg a közös ellenzéki jelöltet, a DK által is támogatott Perlai Zoltánt csak 13 százaluk.

Ennek ellenére Perlai Zoltán nyerte az előválasztást Budafokon.

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...