Magyar ételek, amelyek undorítóak a külföldiek szerint

Magyar ételek, amelyek a külföldiek szerint undorítóak.
fotó: ellenszel.hu

Vannak olyan magyar ételek, amelyeket a külföldiek undorítónak találnak. Ennek ellenére mi mégis szeretjük őket, sőt, némelyiket le nem cserélnénk semmi pénzért.

Az Ellenszél és az EllenLábas csatorna most ezekből szemezget. Az olvasóinkat arra kérjük, fejtsék ki a cikk alatt a Facebook-oldalunkon és a mellékelt receptes videók alatt, hogy mit gondolnak: ezek a fogások valóban undorítóak lennének?

A magyarok piacos reggelije nagyban eltér egy nyugat-európai család könnyed, pirítósos-tojásos-zabpelyhes étkezésétől. Nálunk belefér a hurka, kolbász, sült máj, de még a hagymás sült vér is. Ha ezek nincsenek, zsíros kenyér, tepertővel, savanyúsággal vagy egy jó sajtos-tejfölös lángos is kerülhet a reggeliző asztalra. Már csak ebből kiindulva is nagyban eltér az étkezési szokásunk az átlagtól. Igaz, hogy az orbáni inflációnak hála, a marhahús már eltűnt a boltokból, főként disznóhúsból készítjük el azokat az ételeket, amelyekre a külföldiek az „undorító” jelzőt is szívesen aggatják, mi mégis odavagyunk értük.

„Undorítónak” tartott magyar ételek és receptjeik

Kocsonya

Sertésbőr, csülök, farok, fül, minden belemehet a magyar kocsonyába. Erre bizony húzzák a szájukat a külföldiek. Pedig, ha tudnák, hogy milyen finom. Mutatunk egy receptet, amely füstölt hússal készül, (igen, kerül bele sárgarépa is, ettől még nem lesz húsleves) valamint egy szuper tippel igazán intenzív fokhagymás ízt kap. A tetejére pedig nem ül ki a zsír. Íme:

Csülökpörkölt

A csülök a sertés azon része, amit szintén nem kapunk meg bármelyik külföldi áruházban. Egyszerűen azért, mert idegen más nemzetek konyhájától. A magyarok mégis szeretik. Erről is van egy remek receptünk. Íme:

Krumplis tészta

Egy igazi klasszikusunk a „köret körettel,” ami szintén furcsa lehet egy külföldinek. Ez nem más, mint a krumplis tészta. Van egy receptünk, ami azonban azoknak is elnyerné a tetszését, akik máskülönben nem ennének krumplis tésztát. Ajánljuk tisztelt olvasóinknak is:

Ha undorító, ha nem, akkor vállaljuk, hogy mi szeretjük ezeket. A magyar konyhának nincsen párja.

loading...