A marhahús eltűnt a boltokból, akkora a jólét Magyarországon

Eltűnt a marhahús a boltokból. A magyarok nem tudják már megfizetni. A fotón Orbán Viktor és Gulyás Gergely eszik.

Hova tűnt a marhahús a boltokból? Ha húslevest szeretnénk főzni, és az a gondolatunk támad, hogy ezt marhából kiviteleznénk, kezdetét veszi a hajsza. Magyarországon ugyanis már nagyon kevés helyen juthatunk hozzá marhához. Marhacsontot legutoljára a Metro áruházban láttunk, de most onnan sem rendelhető.

Az orbáni infláció azt eredményezte, hogy a marhahús eltűnt a legtöbb üzlet kínálatából. A gazdaság dübörgése elijesztette a marhákat a vágóhídról. Az Ellenszél körképe következik, ahol több üzletet is megvizsgálunk.

Foodora alkalmazás, Tesco házhozszállítás, Pécs, Makay úti Tesco: csak darált marhahús kapható.

Darált marhahús van, más nincs.

Foodora, Penny, Megyeri út: még csak kategóriája sincs a marhahúsnak ebben a Pennyben. Egyszerűen nem lehet kapni.

Egyáltalán nem forgalmaznak marhát ebben a Pennyben.

A Foodora saját boltjában, a Foodora marketben is hűlt helyét leltük a marhahús kategóriának. Nincs. Nem is árulnak marhát.

Marhahús nincs és nem is volt.

A Wolt saját boltjában, a Wolt Market Pécs-ben szintén nem kapható marhahús, kategóriát sem hoztak létre neki, tehát nem átmeneti készlethiányról van szó.

Nyoma sincs a marhának.

Nemrégiben két Spar üzletben is jártunk Pécsett, egyikben sem kaptunk marhahúst. A nagyobb üzlet (Alkotmány utca 48.) egy körülbelül negyedkilós marhalábszárral tudott volna szolgálni, míg az Ifjúság útja 11. szám alatti Sparban nyoma sem volt a marhahúsnak.

A marhahús sosem volt olcsó, de néha meg tudták venni a magyarok

Ünnepekkor vagy akár vasárnaponként legalább egy finom marhahúsleves kerülhetett az asztalra korábban. Most az orbáni infláció olyan méreteket öltött, amelyben egyáltalán nincs helye a marhának. Ha akarnánk sem tudnánk főzni marhahúslevest, látva a fenti kínálatot.

Alább egy fotót mutatunk, amely egy Lodève nevű francia kisváros szupermarketében készített az Ellenszél. Orbán kommunikációjával ellentétben a hanyatló Nyugaton piroslanak a húspultok.

Piroslanak a húspultok Franciaországban.

Ez a jólét. Nem foghatjuk arra a termékbőséget, hogy a franciák jóval több ételt készítenek marhából. Ahogy az árakon is látható, ugyanúgy drága nekik is. Csak meg tudják fizetni. A magyarok már nem.

További közéleti cikkeinkért kattints ide! Ha te sem kaptál marhahúst, de főznél valami olcsóbbat és finomat, ide kattints!

loading...