Gréczy Zsolt rámutatott a lényegre: 3 sorban a vitathatatlan igazság

Gréczy Zsolt DK-s politikus megmutatta azokat az adatokat, amelyek sallangok nélkül ismertetik a Fidesz nyugdíjasokhoz való hozzáállását. Nehéz vitatkozni ezzel a fideszeseknek is.

Gréczy Zsolt bemutatta az adatokat.

Korábban az Ellenszél is megírta, hogy Romániában 40%-kal emelik a nyugdíjakat. Ennek hivatalos oka az Európai Unió által támogatott nyugdíjreform. A szomszéd ország tehát felzárkózik Európához, Orbán pedig továbbra is hazudozik az EU-s pénzek érkezéséről.

Eközben a DK bejelentette, hogy negyedévenkénti nyugdíjkorrekcióra van szükség. A kormány minden évben ugyanazt játssza el az idősekkel: előbb alulbecsüli az inflációt. Magyarul: kisebb nyugdíjemelést ad annál, mint ami járna, aztán utólag visszaad valamennyit abból, amit már év elején oda kellett volna adnia a nyugdíjasoknak.

Ennek a következménye, hogy a nyugdíjasok egész évben hitelezik az államot. Ezért egyre szegényebbek, ezt pedig csak súlyosbította az Európa-rekorder orbáni infláció és az áremelések – írja Gy. Németh Erzsébet szociális- és nyugdíjügyi árnyékminiszter.

A Gréczy Zsolt által ismertetett adatok azért is megdöbbentőek, mert annak ellenére ilyen kicsi a magyar adat, hogy az orbáni infláció már a többszörösét is leszedte tőlük. Az Orbán-kormány a magyar nyugdíjasokat csak koloncnak tekinti, egyáltalán nem törekedik arra, hogy segítse a megélhetésüket.

Ez az oka annak, hogy még a temetések áfája is 27%. A szolidaritás teljes hiánya jellemzi a Fideszt. Gréczy Zsolt adataival a fideszeseknek is nehéz vitatkozni. A kormány propagandája a családbarát intézkedésekről csak sallang. Luxusberuházások vannak, segítség a nyugdíjasoknak nincs.

loading...