Jöhet a vagyonnyilatkozati eljárás Orbán ellen a kastélya miatt

Jöhet a vagyonnyilatkozati eljárás Orbán ellen a kastélya miatt.
Kép forrása: Partizán

Vagyonnyilatkozati eljárás lefolytatását kezdeményezi a Demokratikus Koalíció az Orbán Viktor családjához köthető hatvanpusztai kastélya miatt.

Sajtóhírek szerint Orbán Viktor már munkamegbeszélésekre is használja az apja nevén lévő, de valójában az általa és családja által használt hatvanpusztai kastélyt. A minden luxussal felszerelt birtokon a kormányfő egyaránt tárgyal miniszterekkel és milliárdos üzletemberekkel – mondta el sajtótájékoztatóján Hegedűs Andrea, a DK országgyűlési képviselője, a Mentelmi Bizottság alelnöke.

A fentiek okán a Demokratikus Koalíció vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az Országgyűlés Mentelmi Bizottságában Orbán Viktor ellen. A miniszterelnök vagyonbevallásában ugyanis nem szerepel a hatvanpusztai kastély.

Márpedig Orbán Viktor nemcsak a családjával tölt el rendszeresen hosszabb időt Hatvanpusztán, hanem onnan irányítja korrupt rendszerét. Orbán Viktor hiába íratja strómanokra százmilliárdos vagyonát – köztük a saját családtagjaira vagy barátaira, mint Mészáros Lőrinc -, Magyarországon mindenki tudja, hogy a lopott vagyon valójában a miniszterelnöké.

A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány a kormányváltás után véget fog vetni az Orbán-családdal összenőtt milliárdos elit uralmának és vissza fogjuk venni a lopott közvagyont a miniszterelnök strómanjaitól – mondta el Hegedűs Andrea.

Vagyonnyilatkozati eljárás: mit is jelent ez a gyakorlatban?

Amennyiben egy politikus képviselő lesz, vagy Orbán Viktor esetében miniszterelnök, kötelessége vagyonnyilatkozatot tenni. Ebben számot ad a választóknak arról, hogy mekkora vagyona van. Amennyiben „kifelejt” valamit ebből, de fény derül rá, elindulhat a DK által kezdeményezett eljárás.

Egy ilyen eljárás során, felmerülhet esetleges bűncselekmény gyanúja. Például, ha lopott pénzből vette az adott képviselő az ingatlant, nyomozás indulhat.

Várjuk a fejleményeket a hatvanpusztai uradalom kapcsán.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Kövess minket a Facebookon is!

loading...