Meztelencsiga ellen védekeznél? Ezek a tuti tippek

Meztelencsiga

A meztelencsiga invázió megkeserítheti az életünket, főleg, ha lágyszárú növények nőnek a kertünkben. Iszonyú pusztítást tudnak végezni ezek a kártevők. Hogyan védekezhetünk ellenük?

Az Ellenszél összegyűjtött néhány tippet, amelyek ismertebbek és kevésbé ismertek a meztelencsiga populáció csökkentésére. Van köztük egy, ami megdöbbentő ugyan, de hatásos.

A meztelencsiga elleni védekezésre vonatkozó cikkhez néhány hasznos tippet adok. Ezek segíthetnek a kerted vagy növényeid védelmében:

Kézi gyűjtés: Az egyik leghatékonyabb módja a meztelencsigák elleni védekezésnek a kézi gyűjtés. Ha látod ezeket a csigákat, gyűjtsd össze őket, és helyezd őket távolabb a növényektől.

Csigacsapda: Készíthetsz saját csigacsapdákat is. Az egyik egyszerű módszer egy lapos tál használata, amit sörrel töltesz meg. A sör vonzza a csigákat, és ha belemásznak, nem tudnak kijutni.

Szigetelés: Ellenőrizd, hogy nincsenek lyukak vagy rések kerítésed vagy kerted védelmén, ahol a meztelencsigák bejuthatnak. Javítsd ki ezeket a réseket.

Szárazságkezelés: A meztelencsigák nedves környezetben élnek. A kertben lehetőleg tartsd szárazon a talajt. Kerüld az öntözést este, mert a nedves talaj vonzza a csigákat.

Csalárfák: Ültess olyan növényeket, mint a csalárfák, amelyek vonzzák a meztelencsigák természetes ellenségeit, például a cincéreket.

Naturális ellenségek: Támogasd a kerted természetes ellenségeit, például a sündisznókat, békákat és madarakat, amelyek szívesen fogyasztják a meztelencsigákat.

Környezetbarát szerek: Számos környezetbarát készítmény létezik a meztelencsiga ellen. Fontolj meg olyan megoldásokat, amelyek nem károsak a környezetre, például rézszalagokat vagy diatomaföldet.

Szerves anyagok: Az állati trágya vagy komposzt használata a talajban megerősítheti növényeidet és segíthet megelőzni a meztelencsigák támadását.

Fény: A meztelencsigák nem szeretik a fényt. Éjszakai fénnyel vagy reflektorral megvilágíthatod a területet, hogy elriaszd őket.

Most pedig jöjjön a bónusz, ami egyszerre megdöbbentő, és hatékony a meztelencsiga ellen

A csigaparazita fonálférgek jeles képviselője hazánkban a Phasmarhabditis hermaphrodita faj. Jó hír, hogy van biológiai készítmény meztelencsigák ellen, Biobest® parazita fonálféreg, vagy külföldi országokban a Nemaslug. Mindkettő a Phasmarhabditis hermaphrodita fonálférget tartalmazza. A fonálféreg ebben az esetben a csigákat parazitálja, így csökkenti a létszámukat.

A paraziták csak a csigákra veszélyesek, így biztonsággal alkalmazhatók ellenük.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...