Rogán Antal háza elé dermesztő dolgot tettek, készül valami

Rogán Antal háza elé tették ezt.
Grafika: ellenszel.hu

Rogán Antal biztosan nem örül, ha meglátja, mi várja a háza előtt. A NAFO Hungary Facebook-oldal posztolta egy követőjük képét, amelyen látható, mit tettek a propaganda miniszter bejárata elé.

Rogán Antalt ma az igazság „hidegzuhanya” érhette. Egy neki szóló kritikus üzenet várta a háza kapujában.

A plakát az állítólag tanuló korában “sem” közkedvelt Rogán Antalt ábrázolja Hermann Göring, német náci politikus, a Harmadik Birodalom második embere, elítélt háborús bűnös mögött. Amin Göring nürnbergi pere során adott interjújában elmondott szöveg is olvasható:

Hermann Göringgel ábrázolják Rogánt ezen a képen.

“Természetes, hogy az emberek nem akarnak háborút. Miért akarná a szegény parasztgyerek az életét kockáztatni egy háborúban, ahonnan a legjobb esetben egyben térhet haza, hogy továbbtúrhassa a földet? Természetes, hogy az egyszerű ember nem akar háborút, se Oroszországban, se Angliában, se Amerikában, és ebből a szempontból Németországban sem. Ez érthető. De végülis egy ország vezetői mutatják meg az utat és mindig könnyű dolog a népet rávenni, hogy együttműködjön, függetlenül attól, hogy az egy demokrácia, egy fasiszta diktatúra, egy parlament vagy egy kommunista diktatúra.

Akár van beleszólása, akár nem, a népet mindig rá lehet venni, hogy azt tegye, amit a vezetői akarnak. Nagyon könnyen. Nem kell mást tenni, mint azt mondani nekik, hogy megtámadták az országukat, a pacifistákat pedig megbélyegezni, hogy nem elég jó hazafiak, és ezért veszélybe sodorják az országot. Ez a világon mindenütt kiválóan működik.”

A híres beszéd is szerepel a képen.

A németek nagyon effektív propagandagépet működtettek, ami által hihetetlen gyorsasággal tudtak rövid időn belül teljesen ellentétes narratívákat eladni.

A háború támogatását célzó propagandát például az erőviszonyok változásával ráadásul a pacifista elvek hirdetésére felbujtó narratíva váltotta fel. Utóbbi hatása Amerikában is érezhető volt.

Rogán Antal háza.

Rogán Antal legkésőbb ma megtudta, hogy sokan átlátnak a propagandagépén! – írja zárásképp a NAFO Hungary.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

Marsi Anikó szánalmas dolgot tett a TV kamerái előtt: ezt tőle sem vártuk

loading...