Rakott krumpli: a legszaftosabb verzió – így még nem készítetted

Rakott krumpli, a legszaftosabb verzió.
fotó: ellenszel.hu

A rakott krumpli egy olyan hagyományos étel, amely mélyen gyökerezik a magyar konyhában. Ha a megszokottól eltérőt készítünk, azt is hívhatjuk rakott krumplinak, hiszen más nemzetek konyhájában, például a francia gasztronómiában is megtalálható. Mi most egy egészen új verziót hoztunk el nektek.

Ez az étel nemcsak ízletes, hanem egyszerű elkészíteni, így rendkívül népszerű a családi ebédek és ünnepek alkalmával. A most bemutatott recept sem nehéz, de más, mint az eredeti.

rakott krumpli, ahogy mi készítjük.

A rakott krumpli elkészítése során általában a krumplikat megfőzzük, majd rétegezzük egy sütőedényben. Itt egyáltalán nem főzzük a krumplit, megspórolva magunknak időt és mosatlan edényeket. Az egyes rétegeket sűrű tejföllel vagy tejszínnel öntjük le, és szórt sajttal megpakoljuk. Nálunk a tejföl nem magában kerül rá, hanem ínycsiklandó fűszerezéssel. 

Az igazi magyar rakott krumpli tartalmaz hagymát, fokhagymát, és néhányan még paprikát is hozzáadnak az extra ízért. A főtt tojás és a kolbász sem maradhat ki belőle. Utóbbi kettő ebben a receptben nem szerepel. Lesz benne viszont bacon és egy kis füstölt csülök is (ha van otthon). Olyan praktikákat mutatunk be a receptbe, ami a főzés más területén is kamatoztatható, ezért azoknak is ajánljuk, akik kezdő, hobbiszakácsok.

A rakott krumpli nem szent és sérthetetlen, variáljuk bátran

Ez a rakott krumpli tökéletes választás ha nem tudjuk hirtelen, mit főzzünk. Ugyanúgy megállja a helyét egy egyszerű hétköznapi ebéd vagy vacsora során is. Sok magyar család saját receptjeit őrzi, és mindenki egy kicsit másként készíti el ezt a hagyományos ételt. Mi mégis azt mondjuk, hogy merjünk kipróbálni új dolgokat, mert annak idején Gundel Károly vagy éppen Horváth Ilona is saját kútfőből és mások szokásaiból merített ötleteket.

Sokféle verzió létezik, próbáljátok ki a miénket is.

Egyes változatokban a krumpli helyett más zöldségek, például padlizsán vagy cukkini is szerepelnek. A mi receptünkben maradunk a burgonyánál, de sok más finomság is kerül bele. Nem is szaporítjuk tovább a szót, íme az EllenLábas csatorna rakott krumplija:

Kipróbálnál mellé valami mást is? Ajánljuk ezt a finom sajtgolyós, mustáros ragulevest hozzá.

loading...