Azahriah Puskás koncert: szenzációs hír érkezett az adófizetőknek

Orbán Azahriah-hoz hasonlította magát

A Puskás Ferenc stadionban rendezett Azahriah koncertekről a Vakmajom nevű Facebook-blog írt. A bejegyzésük igazságtartalma mindannyiunkat érint, ezért azt teljes terjedelmében tesszük közzé.

„Egy Azahriah nevű 21 éves énekes a koncertjére pár óra alatt a neten eladott minden jegyet a 40-50 000 nézőt befogadni képes stadionba. Sőt, újabb koncertnapot hirdettek ugyanoda. Mivel az átlagos jegyár 20 000 Ft körül van, a produkció bruttó összbevétele akár 1,5-2 mrd forint is lehet.

Nulla állami támogatással, teljesen önerőből elért nagy üzleti siker. És a legnagyobb nyertesek az adófizetők lehetnek, hiszen a szép summából valószínűleg a legtöbb, több százmillió, akár 30-40% hozzájuk kerül adók és járulékok meg bérleti díj formájában. Keres a rendezvényszervező, a jegyértékesítő, színpadépítők és technikusok, a reklámszakemberek és marketingesek, biztonsági emberek és büfések seregei, a zenészek, biztosan több száz vagy ezer ember, és maga a show teremtője, Azahriah is, de az se biztos, hogy a legtöbbet ő kapja. 15-20%-nál többet aligha, és az utolsó fillérig megérdemli, megdolgozott érte.

És abból még fizeti az adót, és büszkén mondhatja, ekkora nagy adófizető lettem, költsetek belőle hasznos dolgokra. Így keletkezik a GDP, teremtődik az érték. És még egyszer: nulla állami támogatás kell hozzá. Semmi adófizetői pénz. Teljesen önerőből jön létre minden, az óriásplakát is a téren.

Azahriah kétszer tölti meg a Puskást

Azariah a plakátja előtt

Ez a követendő példa, ez az adófizetők hasznára való, ez a vállalkozói szellem, és nem az állam, tehát az adófizetők emlőjén lógó, támogatásért ácsingózó, tehetségtelen ángyombángyom siserehad, rokonok és talpnyalók, akik maguktól egy büfét nem tudnának nyereségesen működtetni piaci versenyben, és ringatóznak az adófizetőktól megbugázott pénzen vett yachton meg repülőn – ahelyett, hogy a méltó helyükön ülnének.

Ez a kapitalizmus, a szabad piac haszna. Egy pillanatra felcsillant. Még ott is, ahol a szabad piac, a szabad vállalkozás, és egyáltalán, a szabadság minden létező formája minden eszközzel tiporva és korlátozva van. Ez a kivétel.”

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...