Megtakarítás: a magyarok több mint felének egyáltalán nincs

Decemberi nyugdíj: átverik a nyugdíjasokat.

Mihez nyúl az ember, ha elromlik a mosógép? Miből vásárol karácsonykor? Mi van, ha váratlan tragédia folytán temetési költségeket kell intézni? Egy szó: megtakarítás. Na és mihez nyúlnak a magyarok? Ez is egy szó: hitel.

A magyarok több mint felének egy hónapra elegendő megtakarítása sincsen – derült ki az Intrum Európai Fogyasztói Fizetési Felméréséből. A kutatás szerint messze a magyarok a legpesszimistábbak az inflációval kapcsolatban, de ez nem is csoda azok után, hogy Magyarországon a legnagyobb az infláció és itt volt a legnagyobb élelmiszer-drágulás egész Európában.

Megtakarítás: a magyaroknak egy hónapra elég sincs.
Kép forrása: MTI

„A magyarok negatív várakozása azt jelenti, hogy egyetértenek az Árnyékkormánnyal abban, hogy amíg Orbán Viktor marad, maradni fog az orbáni infláció is” – írja Kálmán Olga, az Árnyékkormány szóvivője közleményében.

„A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után: le fogjuk törni az orbáni inflációt, az árak helyett pedig végre a bérek és a nyugdíjak fognak emelkedni Magyarországon. Véget fogunk vetni az orbáni áremeléseknek és a megszorítások politikájának, ezt pedig csak egy szociáldemokrata fordulattal, az uniós pénzek hazahozatalával és a milliárdosok megadóztatásával érhetjük el.

A mindenható vállalati profit és áremelések helyett európai béreket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot – ezt akarják a szociáldemokraták, erre készül a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány” – zárja sorait Kálmán Olga.

A megtakarítás minden családban alap fogalom egy jól működő országban. Nálunk ezt felváltotta a hitel, hiszen csak ahhoz tudunk nyúlni, ha bármire hirtelen van szükség. Ezt intézte nekünk a kormányunk, de ne aggódjunk, Orbánnak sincs nagy megtakarítása papíron. Lehet olyan szerényen is élni, mint a miniszterelnök. (Természetesen csak ironizálunk.)

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...