A DK pert nyert: végre kiderül, amire nagyon régóta vártunk

Kálmán Olga levelet írt Balog Zoltánnak.

Pert nyert a DK, végre kiderülhet, mekkora fizetést kapnak a Fidesz propagandistái a közmédiában. Megpróbálták visszatartani az információt, de a párt nem hagyta annyiban.

Jogerősen, másodfokon is nyert a Demokratikus Koalíció abban a közérdekű adatigénylési perben, amelyet a közmédiában, az MTVA alkalmazásában dolgozó propagandisták fizetési adatainak nyilvánosságra hozataláért indított – írja közleményében Kálmán Olga országgyűlési képviselő.

„Így végre meg fogjuk tudni, mennyit keresnek a kormány médiamunkásai” – teszi hozzá a politikus.

A Demokratikus Koalíció szerint a magyaroknak joga van tudni, hogy mennyi közpénzt visznek haza az Orbán-kormány hazugságait a közmédiában terjesztő propagandisták. Ezek az emberek ugyanis nem újságírók és nem a közérdeket szolgálják. Ők csupán a magyarok közös pénzéből jól megfizetett kormánypropagandisták. Ezek az emberek a több mint százmilliárd forintból üzemelő, szinte már pártállami médiaként működő MTVA-ban dolgoznak.

„A Demokratikus Koalíció azonban nem fogja hagyni, hogy a propagandisták titokban milliós fizetéseket vigyenek haza, miközben folytatják a hazugságok terjesztését” – írja Kálmán Olga.

A DK pere azért is lényeges, mert eddig a Fidesz hátradőlve osztogatta a fizetéseket a propagandistáknak, soha nem gondolta, hogy egyszer muszáj lesz kiadniuk a tényleges adatokat. Izgatottan várjuk, hogy milyen összegek derülnek ki. Azt azonban sajnáljuk, hogy mindezt az adófizetők pénzéből finanszírozzák Orbánék.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Ha főznél velünk valamit, ezt a csatornát ajánljuk.

loading...