Egy rendőr meghalt, az Árnyékkormány részvétét fejezi ki

Az elhunyt rendőr halála okán az Árnyékkormány részvétét fejezi ki.

Dobrev Klára a közösségi oldalán, Mustó Géza árnyék-belügyminiszter pedig a TEK igazgatójának küldött levelében fejezi ki részvétét a borzalmas események áldozatáról, aki egy szolgálat közben elhunyt rendőr.

„Sose feledjük, hogy vannak, akik arra esküdtek, hogy az életük árán is megvédenek minket, és ezért nem lehetünk elég hálásak, jár nekik a megbecsülés. Tegnap azonban Esztergomban megtörtént, amire nem lehet felkészülni, egy rendőr szolgálatteljesítés közben meghalt. Többen súlyosan megsérültek.

Az Árnyékkormány és a Demokratikus Koalíció nevében, őszinte részvétem az elhunyt rendőr családtagjainak. Osztozunk gyászukban” – írja Dobrev Klára.

Mustó Géza levele:

„Tisztelt Főigazgató Úr!

Mély döbbenettel értesültem az Esztergomban elkövetett robbantásról. Sajnálatos módon a feladatellátás során életét vesztette a Terrorelhárítási Központ kötelékében szolgáló rendőrtiszt, valamint több rendőr és tűzoltó súlyos sérüléseket szenvedett.

Engedje meg, hogy őszinte részvétemet fejezzem ki az elhunyt rendőrtiszt családjának. A sérülteknek pedig gyors felépülést kívánok!

Budapest, 2023.09.21.

Tisztelettel:
Mustó Géza Zoltán,
árnyék-belügyminiszter”

A Magyar Nemzet azt írja, hogy nem hivatalos értesülései szerint egy zavart elméjű férfi a délelőtti órákban kezdett robbantással fenyegetőzni. A helyszínre a hivatalos protokoll szerint a Terrorelhárítási Központot munkatársait riasztották, a velük érkező túsztárgyaló pedig megpróbálta meggyőzni az egyre agresszívabb férfit, hogy tegyen le a szándékáról, de nem járt sikerrel.

A közmédia tudósítója olyan sajtóértesülésekről számolt be, amelyek szerint a férfi egy gázpalackot robbantott fel úgy, hogy annak környékét előtte benzinnel fellocsolta.

Az Index a helyszínen úgy értesült, hogy a TEK-esek több át tárgyaltak a férfival, végül rátörték az ajtót. Ő pedig abban a pillanatban felrobbantotta magát.

További cikkeinkért kattints ide!

loading...