
Amikor marad sok-sok TV paprika, de a lecsót már unod, kiváló opció lehet ez a paprika mártás, ami ízletes, nagyon hamar elkészül, és mindössze néhány hozzávalóból áll.
Azt tartja a mondás, hogy az ősz és a tél közeledtét mi sem jelzi jobban, minthogy a töltött paprikát felváltja a töltött káposzta. Egyelőre még nem tartunk itt, ezért maradjunk egy kicsit a paprikánál!
Ezt a receptet az EllenLábas-csatornára azért készítettem el videós formában is, mert magam is kerestem egy olyan paprikakrém vagy paprika mártás receptet, ami nem kápia- vagy pritamin paprikából készül. Úgy gondoltam, hogy a hagyományos TV-paprika is van annyira jó, hogy készüljön belőle egy finom mártás. Igazam lett.
Elkezdtem kísérletezni a hozzávalókkal, az arányokkal. Végül egy olyan recept született, ami igazán finom, bőséges és ráadásul a fogyókúrázóknak is kiváló, hiszen alig van benne kalória. Nincs továbbá állati eredetű hozzávaló sem benne, így a vegák is fogyaszthatják.
Miből áll ez a TV paprika mártás?
Szükségünk lesz:
- 3-4-5 gerezd fokhagymára (ki-ki szájíze szerint)
- szükséges még 4 egész TV paprika
- kb. 5-7 cm kígyóuborkára (a videóban szemléltetem ennek arányait)
- sóra, borsra
- pirospaprikára vagy füstölt pirospaprikára
- egy aprított paradicsom konzervre (vagy annak megfelelő mennyiségű egész paradicsomra)
- egy sűrített paradicsomra (elhagyható)
Kelleni fog még egy sütő és egy tepsi, valamint egy turmixgép is. Nem szaporítom tovább a szót, íme a recept, fogyasszátok egészséggel:
További cikkeinkért kattints ide!