Mi igaz a legendákból? A műkörmös tévhiteket járjuk végig…

Ahány szakma, ahány dolog csak van ezen a világon, mindegyikkel kapcsolatban élnek az emberekben olyan vélekedések, amelyek finoman szólva sem állják meg a helyüket. A műkörmös szakma esetén is így van ez.

 

Tarts velünk, és rántsuk le együtt a leplet a tévedésekről!

 

Gyakori kérdések a szalonban

 

A StudioFlash műkörmös tanfolyamát elvégezve lehetőségünk nyílik arra, hogy akár saját szalont nyitva elkezdjünk körmösként dolgozni. Az egyik leggyakrabban előforduló gondolat a vendégek részéről az, hogy vajon elég erős-e a körmük, illetve mennyire kellene vastagnak lennie.

 

Utóbbira a válasz az, hogy átlagosan 0,7 mm-ről beszélhetünk, de természetesen előfordulhatnak eltérések is. A körömről sokan azt hiszik, hogy él, sőt, nagyon fontos, hogy időnként levegőhöz juttassuk, noha valójában élettelen szaruképződményről van szó, amit elhalt hámsejtek alkotnak.

 

Mind az erősségét, mind a növekedésének sebességét nagyon sok dolog befolyásolja. Azt a legtöbben tudják, hogy akár bizonyos vitaminok vagy ásványi anyagok megléte, esetleg hiánya a szervezetben is hatással van rá, azt viszont már kevesebben, hogy az életkor és még az évszakok is fontosak lehetnek ebből a szempontból.

 

“A körmünket lélegeztetni kell”

 

Ezzel a vélekedéssel találkozhatunk szakemberként legtöbbször. A háttérben talán az az információ húzódik meg, hogy a növekedési zónának szüksége van oxigénre, azonban azzal is érdemes tisztában lenni, hogy ezt nem a levegőből, hanem a vérünkből nyeri, éppen ezért nem befolyásolja a saját körmünk állapotát, hogy hagyjuk-e “lélegezni”.

 

Még azt is jó tudni, hogy a pihentetés is maximum akkor válik szükségessé, ha nem hozzáértő módon történt a körömépítés, egyébként a ma használatos műköröm anyagokat egészen nyugodtan lehet akár folyamatosan alkalmazni. Nem kell tehát hónapokra lemondanunk a csodás műkörmökről, hogy ezzel óvjuk a sajátjainkat, nyugodtan viselhetjük folyamatosan.

 

Sőt! Állandóan műkörmöket viselve elkerülhetjük a tapadással kapcsolatos nehézségeket is, amit egyébként a megreszelt körmön megtapadó különféle anyagok szoktak okozni. Ahelyett tehát, hogy segítenénk a körmeinknek, azt kockáztatjuk, hogy utána a műkörmök nem tapadnak megfelelően.

 

Mivel a teljes köröm lenövéséhez több hónapra lenne szükség, viszont az új körömrészeket muszáj reszelni a műköröm építése előtt, így végül tovább vékonyítjuk a saját körömlemezt, pontosan ellentétes hatást elérve.

 

Túl vastag vagy hosszú, esetleg kényelmetlen viselni…

 

Ezek az aggodalmak is gyakorta megfogalmazódnak, ám szakértelemmel elvégzett munka esetén egyiktől sem kell tartani. A műköröm akkor túl vastag, ha rosszul csinálják, és alapvetően éppen olyan hosszú, amilyennek szeretnénk.

 

Ugyanez igaz a formára is, így olyantól sem kell tartani, hogy túlságosan művi lesz a végeredmény, ugyanis ez is csupán választás kérdése. Osszuk meg, és beszéljük át elképzeléseinket a körmösünkkel, így sem károsodás, sem csalódás nem lesz a műköröm elkészítésének végeredménye, csak a szépséges körmök.loading...