Miért fontos a zsugorfólia használata egy költöztetés során?

Ebben a cikkünkben a költöztetés csomagolás részével fogunk foglalkozni, azon belül is a zsugorfóliát vesszük górcső alá. Ennek ugyanis nagyon fontos szerepe van, még ha sokan nem is tudják. Lássuk, mire is való, miért nem érdemes megfeledkeznünk róla!

 

Költöztetés során óvnunk kell a vagyontárgyainkat!

 

Bármerről is nézzük, a bútoraink esetén semmiképpen sem beszélhetünk rendeltetésszerű használatról, amikor szállítjuk őket. Nem véletlen, hogy például a hűtők, mosógépek és számos bútor is jól be van csomagolva, amikor megvásároljuk őket.

 

Sajnos ez nem igaz mindenre, így van, amikor nekünk kell gondoskodnunk a megfelelő védelemről már a megvásárlásukat követően. Épp ez a helyzet költöztetés során is, amikor nemcsak a költöztető cég munkatársainak kell odafigyelniük, de nekünk is, hogy miként készítjük elő a vagyontárgyainkat.

 

Mindennek az alapja, hogy a megfelelő partnercéget válasszuk. Ugyanis lehetünk mi bármennyire is felkészültek és elővigyázatosak, ha nem bánnak finoman a bútorainkkal, akkor könnyen sérülés lehet a vége. Épp ezért kell megbízható, rutinos költöztetővel leszerződnünk. Akik értik a dolgukat, tudják, mire figyeljenek, és a teherautójuk is fel van szerelve a megfelelő rögzítőeszközökkel és vastag pokrócokkal.

 

Ha mindez adott, és mi is jól előkészítettük a vagyontárgyainkat, akkor nem lehet gond az út során.

 

Mire kell a zsugorfólia?

 

Ez a csomagolóanyag önmagában nem jelent akkora védelmet, mintha kartonnal vastagon befednénk egy bútort. De nem is ez a fő funkciója, mivel egy nagyon vékony, kissé nyúlékony anyagról van szó.

 

Ennek több feladata is van. Egyrészt kiválóan lehet vele rögzíteni a bútoroknál használt karton élvédőket. Másrészt a kényesebb szöveteket, matracokat vagy például ülőgarnitúrákat, sőt a magasfényű szekrényeket is meg tudja védeni a koszolódástól és karcolódástól. A ruháinkat sem csak úgy feldobáljuk a teherautóra! Miért tennénk így a fent felsoroltakkal?

 

Kell más csomagolóanyag is

 

Természetesen önmagában a zsugorfólia nem elég ahhoz, hogy mindent úgy becsomagoljunk, ahogy szükséges. A bútorainknak, a ruháinknak, az evőeszközeinknek és a törékeny vagyontárgyainknak is szüksége van valamilyen további védelemre, melyet ez a csomagolóanyag nem tud megadni.

 

A bútorok esetén már említettük az élvédőket, de a buborékfóliát is érdemes használni. Ezek rögzítéséhez pedig szükségünk lehet ragasztószalagra is. Ezeket egyébként a törékeny vagyontárgyainknál is kiválóan tudjuk majd használni.

 

Az apróbb kellékeinket, evőeszközeinket, ruháinkat pedig erős kartondobozokban érdemes szállítani. A kukászsákokat felejtsük el, mert azok könnyen kiszúródnak, kiszakadnak, és gyengék is, nem bírnak el nehezebb dolgokat. A dobozok ezzel szemben stabilak, egymásra is lehet őket pakolni, és megfelelő védelmet nyújtanak. Persze a térkitöltésről és a tárgyak összekoccanását gátló újságpapírokról is gondoskodnunk kell.

 

Most már tudjuk, mire kell a zsugorfólia. A fentieket betartva pedig nem lesz gond a költöztetéssel.loading...