Kövér Lászlót a szülővárosából osztották ki a burkolt zsidózásért

Kövér Lászlót a szülővárosából osztották ki.
Kép forrása - MTI/Bruzák Noémi

Kövér Lászlót a szülővárosából, Pápáról osztották ki, amiért a református gimnázium kollégiumának átadóján burkoltan zsidózott.

Idén Pápán rendezték meg a Kárpát-medencei és hazai református iskolák évnyitóját. Ennek alkalmával átadták az új kollégium épületét a református gimnáziumban. Az ünnepség fő beszédének elmondására Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét kérték fel.

Huszár Ágnes (maga is pápai) újságíró, nyelvész, egyetemi oktató a Népszavában írt publicisztikájában véleményezte Kövér beszédét.

A megnyitón a házelnök felszólította a tanulóifjúságot Jézus követésére, és rámutatott a ellenségekre, akik miatt ma szerte a világon a kereszténység a legüldözöttebb vallás.

Az ellenségek „Jézus gyilkosainak utódai, akik a történelem során luciferistáknak, illuminátusoknak, jakobinusoknak, bolsevikoknak, globalistáknak, vagy napjainkban transzhumanistáknak nevezik magukat.”

Huszár Ágnes rávilágít:

„Jézus gyilkosai”-nak az antijudaizmus és antiszemitizmus hosszú évszázadain keresztül a zsidókat nevezték, ahogy Gábor György az eseményről írt cikkében filológiai pontossággal igazolta.

Majd így folytatja írását:

„Különös kontextust ad a beszédnek az, hogy egy olyan város egyetlen élő díszpolgárának szájából hangzott el, amely 1944-ben lakosainak több mint egytizedét veszítette el a holokausztban. Köztük annak a református kollégiumnak a diákjait és tanárait is, amely előtt 2023. szeptember 2-án ez a beszéd elhangzott. Pápa legnagyobb zsidó temetőjét Auschwitznak hívják.

A túlélők leszármazottai most – ellenségként megbélyegezve – úgy érzik, másodszor taszította ki őket a szülővárosuk, a szülőhazájuk” – zárja sorait Huszár Ágnes.

Kövér Lászlót ezúttal a szülővárosából osztották ki, méghozzá a lényegre tapintva. Reméljük, hozzá is eljut, kiket nevez Jézus gyilkosainak, és elgondolkozik, mint Pápa város díszpolgára.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...