Bodnár Zoltán: Ki kell tűzni az euróbevezetés dátumát

Bodnár Zoltán szerint ki kell tűzni az euró bevezetésének dátumát.
fotó: Bodnár Zoltán Facebook-oldala

Zuhanórepülésben a forint, az orbáni megszorítások csak rontanak a helyzeten. Ki kell tűzni az euróbevezetés céldátumát – véli Dr. Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter.

A DK politikusa hozzáteszi: az Orbán-kormány által előidézett gazdasági válság újabb tünetét tapasztaljuk a napokban. Ismét zuhanórepülésnek indult a forint, a legfrissebb hírek szerint már 390 forint fölé emelkedett az euró árfolyama, és megindult a 400 forintos lélektani határ irányába.

Az Árnyékkormány szerint bebizonyosodott, hogy az orbáni megszorítások recesszióba lökték a magyar gazdaságot. Az adó- és áremelések pedig nem állítják meg a forint gyengülését. A gyenge, elértéktelenedő forint miatt fokozódik az orbáni infláció, csökken a magyarok forintban lévő megtakarításainak értéke, drágulnak az üzemanyagok és más, külföldről behozott termékek.

Ráadásul tovább fog nőni a költségvetési hiány, ami miatt az Orbán-kormány újabb megszorításokat fog bevezetni. Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció és tovább gyengül a forint. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány készen áll arra, hogy a kormányváltás után végre kitűzze az euróbevezetés céldátumát. Arra is készen áll, hogy letörje az orbáni inflációt, hogy végre ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek – tette hozzá Bodnár Zoltán.

Az árnyék-pénzügyminiszter szavai azért is fontosak, mert Orbánon kívül minden környező ország úgy véli, hogy be kell vezetni az eurót, vagy már be is vezette azt. Ki gondolta volna, hogy Szlovákia vagy Horvátország előbb fizet majd euróval, mint mi? A történelem igazolta az Orbán-rendszer kudarcát, aminek mi vagyunk az elszenvedői.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Ha szeretnél főzni velünk valami finomat, az EllenLábas csatornát ajánljuk.

loading...