Gyurcsány Ferenc Korda Györggyel pörkölt oda Orbánnak

Gyurcsány Ferenc Korda Györggyel támad.

Gyurcsány Ferenc Korda Györggyel pörkölt oda a magyar miniszterelnöknek, amiért meg akarja vásárolni a kormány repülőteret.

Gyurcsány Ferenc az alábbi megjegyzést fűzte oda Korda György elhíresült Reptér című számának klipje alá:

„Szeretném ezt a számot küldeni Orbán Viktornak Hatvanpusztára, mert reptérvásárlásra van pénz, kormányzásra meg nincs. Ahhoz mondjuk tehetség sincs.”

A Bloomberg jelentése szerint megkezdődtek a tárgyalások a Budapest Airport megvásárlásáról, ahol a magyar állam 51 százalékos, míg egy másik repülőtér-üzemeltető 49 százalékos részesedéssel rendelkezik. Ez nem pusztán vásárlási szándékról szól, hanem komolyan vehető tárgyalásról. Magyarország az 51 százalékos részesedést egy állami irányítású befektetési társaságon keresztül szeretné megszerezni. Az ajánlat állítólag továbbra is 4 milliárd euró körül értékeli a céget, ami magas árnak tűnik a korábbi ajánlatokhoz képest.

Az akvizíciós tárgyalásokat a Gazdaságfejlesztési Minisztérium képviseli a kormány nevében, de jelenleg még folynak a tárgyalások, és a megállapodás megszületése után fogják tájékoztatni a nyilvánosságot. A Budapest Airport üzemeltetője és legnagyobb részvényese, az AviAlliance, nem kívánt nyilatkozni az ügyletről.

A Budapest Airport korábban brit és német tulajdonban volt, majd az utóbbi években kanadai dominancia jellemezte. A kormány erre is rá akarja tenni a kezét, és úgy tűnik, a megfelelő mennyiségű pénzt is előteremtené. Mindez azért bosszantó, mert olyan alapvetésekre nem jut forrás, ami az ország minimális működését biztosítaná. A reptér kiválóan működik anélkül is, hogy a NER-gömböcök kezébe kerülne, ráadásul adófizetői pénzen.

Az Ellenszél további cikkeit itt olvashatod. Főznél valamit? Ötletekért az EllenLábas csatornát ajánljuk.

loading...