Orbán-kultusz: elárasztják az országot az idézetek, találtunk újat

Az Ellenszél szúrta ki, hogy Németh Szilárd fideszes politikus bejegyzésében is feltűnik a Jedlik Gimnáziumban látott Orbán-idézet csokor. Ezúttal a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia falán. Az Orbán-kultusz

Az Orbán-kultusz mintázatáról, idézeteiről tehát nem egyvalaki döntött a Jedlikben, hanem azt központilag kezdték elhelyezni mindenütt.

Az Orbán-kultusz mindenütt jelen van.

Korábban írtunk róla, hogy a Magyar Hang olvasója a DEMKI Ifjúsági Ház bejárati üvegajtaján is megtalálta az Orbán-idézeteket. A lap beszámol arról, hogy hasonló fólia nemrégiben Szendehelyen is feltűnt a falu hirdetőtábláján.

A portál információi szerint az intézmény, amely az ajtaját Orbán-idézetekkel díszítette, egy nonprofit kft. A Debrecen legnagyobb közművelődési intézményeként működő nonprofit kft. 11 telephellyel rendelkezik. Az ifjúsági ház 2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit Debrecen belvárosában, és elsősorban a gyermekek, az ifjúság és a fiatal családok kulturális és szabadidős programokat, szolgáltatásokat kínálnak számukra.

A Németh Szilárd mögött látható óriási Orbán-kultusz szentély kevésbé zavaró, mint az iskola vagy az ifjúsági központ területén található, de a birkózó akadémia sem a Fidesz pénzén létesült. Mi jogon függeszt oda ki bárki is politikustól származó idézeteket? Az adófizetők nem csak fideszesekből állnak. Olyanokból is, akik nem értenek egyet Orbán Viktorral, és pláne nem akarják, hogy közintézményekben is a személyi kultuszát éltessék.

Ez színtiszta propaganda, ami még azoknak sem tetszik, akik a kormánypárttal szimpatizálnak. Jó volna, ha ezzel leállnának, de elsősorban nekik, hiszen ezzel szavazókat fognak veszíteni.

Ha főznél valami finomat, de nincs ötleted, Németh Szilárd helyett az EllenLábas-csatornát ajánljuk receptekért.

loading...