Dobrev Klárával találkozott két fontos amerikai tisztviselő: erősödik a szövetség

Dobrev Klárával találkozott a két fontos amerikai tisztviselő.

Dobrev Klárával, a DK árnyék-miniszterelnökével egyeztetett Jason Crow amerikai kongresszusi demokrata képviselő és David Pressman, az USA magyarországi nagykövete. Míg Orbán a teljes elszigeteltségben vergődő Putyint élteti, és ezzel remél még több luxusjachtot Oroszországból (ha maradt még nekik), addig az Árnyékkormány a nyugati szövetségesekkel erősíti a kapcsolatot.

Nem csoda, hiszen az USA és a NATO a nyugati világ és Magyarország biztonságának záloga. Épp emiatt ült össze a két amerikai tisztviselő Dobrev Klárával.

A DK a legerősebb ellenzéki pártként valós alternatívát tud mutatni az Orbán-kormánnyal szemben. Ebbe az is beletartozik, hogy kiket talál meg szövetségesül, és főleg, hogy kik veszik komolyan. Az Amerikai Egyesült Államok erős szövetséges, és a szabad Magyarország felé vezető út komoly partnere.

Korábban az Ellenszél is beszámolt róla, hogy David Pressman élesen kritikus véleményt fogalmazott meg a magyar miniszterelnökről. Az USA nagykövete szerint ha Magyarországon ellenkezik a véleményed a kormányéhoz képest, azonnal megbélyegeznek. Idegen hatalmak ügynökének hívnak, pedig arról van szó, hogy függetlenként próbálod érvényesíteni az igazad.

Az Egyesült Államok „arra törekedett eddig, és továbbra is arra összpontosít, hogy teret biztosítson a független intézmények és hangok számára Magyarországon a létezéshez és a virágzáshoz”.

Pressman azt is szóvá tette, hogy Szijjártó Péter a háború kezdete óta öt alkalommal járt Oroszországban, hogy energetikai ügyekről tárgyaljon, de közben Dmitro Kulebával, az ukrán külügyminiszterrel egyszer sem ült le beszélni.

loading...