Készüljön fel: soha nem látott benzinár jön itthon

Beavatkozhat a kormány az üzemanyagárakba
Fotó: Ellenszel.hu

Soha nem látott benzinár jön itthon, erre nem tudnak felkészülni a magyarok.

Idén még a 650-670 forint közötti sávban maradhat az üzemanyagok fogyasztói ára, a jövedéki adó emelkedése miatt azonban januártól a 700 forintot is elhagyja majd – közölte az Infostarttal Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

A kormány döntése alapján január 1-jétől bruttó 41 forinttal emelkedik az üzemanyagok jövedéki adója. Ez alapján – ha bejön a mostani prognózis – a literárat a magánszemélyek számára még nem látott 700 forintos határ fölé emelheti.

Már a nyár folyamán is volt egy jelentősebb áremelkedési hullám, melynek hatása valószínűleg már az augusztusi számokban is meglátszik majd, és ősszel még tovább csökkentheti a vásárlást, januártól pedig különösen látványos lehet a visszaesés a szakember szerint.

500 forintos benzin? Lehetséges

Most, hogy Orbán Viktor és kormánya már beismerte, hogy szó sincs gazdasági emelkedésről, a benzinár is az egekbe szökött. 700 forint fölé fogja emelni a benzin árát a kormány. Lehetséges-e az 500 forintos benzin? A válasz igen, csak épp nem a korrupt kormány segítségével.

500 forintos benzin? Nézzük, mi a megoldás erre Varju László szerint

Orbán 700 forint fölé emeli a benzin árát, az Árnyékkormány 500 forint alá csökkentené – írja közleményében az energia- és rezsiügyi árnyékminiszter.

A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint januártól már a soha nem látott 700 forintot is átlépheti a benzin literenkénti ára. Az emelkedés oka elsősorban a forint gyengülése, és az üzemanyagok jövedéki adójának az emelése.

Az Árnyékkormány szerint kizárólag Orbán Viktor elhibázott intézkedéseinek köszönhető, hogy lassan megfizethetetlen lesz a tankolás is. Már most meglátszik a fogyasztáson, hogy egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a benzint, így várhatóan januártól még látványosabb lesz a visszaesés.

Az Árnyékkormány tavasszal kidolgozott egy fontos árcsökkentő csomagot, amellyel már most 500 forint alá lehetne csökkenteni a benzin árát – ezzel szemben az Orbán-kormány tovább, 700 forint fölé emeli.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...