Nagy Márton elszólta magát: bombajó hír a nyugdíjasoknak

Nagy Márton elszólta magát.
Kép forrása: MTI

Nagy Márton, a bohókás miniszter ezúttal kellemetlen helyzetbe hozta a kormányát. Elszólta magát, ezért törvényileg is köteles a Fidesz nyugdíjkorrekciót biztosítani.

Gy. Németh Erzsébet szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter közleményt is kiadott az ügyben.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter saját bevallása szerint is meg fogja haladni az infláció a 17 és fél százalékot idén, miközben az év elején a nyugdíjasok csak 15 százalékos emelést kaptak. Ez alapján a törvény szerint is korrekció jár nekik, a kormány azonban továbbra sem beszél további juttatásról.

Nagy Márton elszólta magát, nyugdíjkorrekció jön? A képen Gy. Németh Erzsébet.
Kép forrása: MTI

Az Árnyékkormány szerint negyedévente nyugdíjkorrekciót kell fizetni a nyugdíjasoknak, hogy végre ne kelljen választaniuk étel és gyógyszer között. Elég volt abból, hogy a nyugdíjasok hiteleznek a kormánynak, miközben az orbáni infláció miatt semmi tartalékuk nincsen és hónapról hónapra élnek. Egy tisztességgel leélt élet után tisztességes nyugdíj jár, és ebből a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány sosem engedne: felkészültünk, hogy letörjük az orbáni inflációt, és végre ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek – írja közleményében Gy. Németh Erzsébet.

Nagy Márton elszólása azért is érdekes, mert a nyugdíjasokat megilleti a korrekció, tehát a járandóságuk emelése. Más kérdés, hogy a Fidesz-kormány ezt hajlandó-e megtenni, vagy kiskapuk mögé bújva nem foglalkozik a magyar idős emberek helyzetével.

További cikkeinkért kattints ide! Ha szeretnél költségkímélő, finom ételeket főzni, az EllenLábas csatornát ajánljuk.

loading...