Kizárhatják Magyarországot a schengeni övezetből?

A német határok lezárásáról beszélt a német kancellár
Fotó: Ellenszel.hu

Rémes forgatókönyvre figyelmeztet Mustó Géza árnyék-belügyminiszter, amiért Magyarországon szabadon engedtek 1835 külföldi embercsempészt. Akár a schengeni övezetből is kizárhatnak minket emiatt.

„Hatalmas hátraarcot hajtott végre az Orbán-kormány. Azóta, hogy óriásplakátokon hirdette: ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket és nem veheted el a magyarok munkáját. Az Orbán-kormány ugyanis éppen külföldi vendégmunkások ezreit engedi Magyarországra, ráadásul idén augusztusig már összesen 1385 külföldi embercsempészt engedett szabadon a magyar börtönökből” – írja közleményében az árnyék-belügyminiszter.

Az Árnyékkormány megbízásából a Demokratikus Koalíció írásbeli kérdésben követel válaszokat Pintér Sándor belügyminisztertől: még hány embercsempészt, hány bűnözőt akarnak szabadon engedni?

Nem félnek attól, hogy ezek az embercsempészek veszélyes bűnözőket és terroristákat hoznak be Magyarországra? Nem félnek attól, hogy az elítélt embercsempészek tömeges elengedése miatt felfüggesztik Magyarország schengeni tagságát, kizárnak minket a schengeni övezetből, vagyis megszűnik a magyarok szabad utazása az Európai Unióban?

Az embercsempészek tömeges szabadon engedésével az Orbán-kormány súlyos és veszélyes lépést tett. Nem véletlen, hogy Ausztria már bevezette a határellenőrzést a magyar határon. Nem véletlen, hogy az Egyesült Államok szigorította a magyarok beutazását.

Amíg az Orbán-kormány marad, Magyarország nem lesz biztonságban. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány meg fogja védeni Magyarországot az embercsempészektől és vissza fogja szerezni hazánk nemzetközi megbecsülését” – zárja sorait Mustó Géza.

Ha ez a forgatókönyv érvényesül, kizárhatnak minket a schengeni övezetből. Ez beláthatatlan következményekkel járna.

További cikkeinkért kattints ide! Ha unod a politikát, és főznél valamit, de nincs ötleted, látogasd meg az EllenLábas-csatornát, Magyarország legizgalmasabb főzős oldalát.

loading...